A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Food4Health Innovációs Központja, együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), szakmai eseményt szervez „Az alternatív élelmiszerhálózatok innovációs kapacitásainak erősítése” címmel. A rendezvényre 2025. szeptember 4-én kerül sor Dunaharasztiban, a NAK Oktatóközpontjában. Az esemény kiemelten hasznos lehet a kistermelők, kis élelmiszer-feldolgozók és forgalmazók számára.
A szakmai nap egyik legfőbb célja, hogy ösztönözze az alternatív élelmiszerhálózat szereplői közötti tudáscserét és együttműködést. Ehhez hazai és nemzetközi példák bemutatásán keresztül nyújt segítséget, amely során
a résztvevők megismerhetik, hogyan válhatnak versenyképesebbé és fenntarthatóbbá rövid ellátási láncok révén.
Az esemény hátterét adó Food4CE projekt Közép- és Kelet-Európa alternatív élelmiszerhálózatainak feltérképezésére fókuszál. Célja olyan élelmiszerrendszerek kialakítása és fenntartása, amelyek rugalmasabban és környezetbarát módon működnek. Ehhez modern digitális megoldásokat és innovációkat kívánnak alkalmazni, amelyek elősegíthetik a hálózatok megerősítését.
Fotó: Shutterstock
A rendezvény során szó esik majd új üzleti modellekről, amelyek rövid ellátási láncban alkalmazhatók, valamint nemzetközi szinten is bevált gyakorlatokról. A résztvevők számára kiváló lehetőséget biztosít a tapasztalatok megosztására, ötletek merítésére és saját jövőbeni fejlesztési irányok kijelölésére.
Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Oktatóközpont
Cím: 2330 Dunaharaszti, Boróka utca 3.
Időpont: 2025. szeptember 4. (csütörtök), 9:00 – 15:30
A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre 2025. szeptember 1-ig ezen a felületen van lehetőség.
Indexkép: Shutterstock