Szép munka, ez így van ha az embernek van valamije az miből lett, miből vette, de hogy mennyit gürizel érte, mennyi lemondás, mennyi meló, éjszakázás stb az senkit nem érdekel. Éppen ezért én már nem foglalkozom ezekkel a dumákkal, nem igen tárgyalok a faluban ezekkel az "úri parasztokkal". Nem bandázok velük, van a szomszéd faluban egy magamfajta gazda, illetve a nagyok közül van egy igen jó haverunk, ő nem felejtette el honnét jött + még egy gazda akivel "együtt húztunk csizmát" szó szerint közösbe kezdtünk, ő azóta főállásban csinálja bérel+vett is még földet, szóval kinőtt bennünket. 10 éve a legnagyobb barátságban széjjel váltunk, elosztoztunk azóta is segítünk egymásnak ha kell, jóban vagyunk, szinte családtagok, de már nem egy kategória és ezért nem megy együtt. Szóvak ez a 3 gazda haver van nekünk, aztán több senki, de nem is hiányzik.
szintén zenész... pl ezt a vetőgépet 50ezerért vettük haverral felesbe mert egyedül nem tellet rá... gondolhatod hogy nézett ki.. utolsó csavarig szétszed, kilakatol lehomokfúvóztat... lefest összerak... aztán mikor kész lett és végighúztam a falunk a nagy mellényű parasztok köpködtek rám, hogy nézd má miből tellett neki új vetőgépre!? Amikor mondtam hogy mennye van a gép nem hitték el... azt mondták nem merem megmondani az új árát azért kamuzok össze vissza.
Ja hát újat nem is merek álmodni sem, mi is nagyon sok gépet vettünk repusztultan, volt amit ócskavas árában. Egy SVA 12 soros aprómag vető gépet kosárban hoztunk, minden iserős kiröhögött, 1 évére vetettük vele helybe a paradicsomot, majd későbba mákot, most meg folyton azt kérdezik ki vetette a repcét, vagy hol vettük a Wederstadtot???. El sem merem mondani hogy SVA, sokan nem is tudják mi az. lajta és az SPC is darabokban jött, sőt az első MTZ is, de az már donor szegény
Hitelt meg Isten ments! Én egy közepes állapotú mtz áráért vettem a fergát. Igaz kell rá költeni de hát termel is azért... lassan 14000óra lesz benne. 10000el vettem.
Már az enyém is fedél alatt kezdi a második telét előtte vagy 4-5 telet az ég alatt töltött szegény. Én már egy hónapja téliesítettem, mikor az első fagyokat jósolták.. persze nem lett belőle semmi. viszont az asztalát rendebe kell tennem jövő aratásig. Már idén is úgy poppoltam be rakta a lyukakat.
Remélem, ha minden jól megy el kell hogy jőjjön, csak egészségünk legyen, mert én erre a kevéske területre hitelt akarok felvenni. Szuper állapotban van mindkét MTZ az egyik a RÁBA gyárban volt a tűzoltóság állományában tolólapos gép, 95%-ban havat tolt, Majd bele szakadt. A másik egy öreg méhészé volt 5 évig csak pótot húzott közúton, mondjuk az megette a kormányművét, de még időben jó helyről jókor sikerült kicserélni. a domira meg 1 szavam nem lehet, ma ganyéztam ki a kuki után, víz leereszte, leportalanítva kompreszorral+ mosás, lezsírozva, akku kiszedve, csepptöltőre téve szóval téliesítve a gép és ami a leglényegesebb fedél alatt
Passz. Kérdezt Josey-t ő a mágus. De szerintem ha az eketalp áttörése a cél akkor bőven elég a5 50 centi mélység. Tudtommal ezt is 2-3 év alatt szokták elérni, nem egymenetben. Ha évek óta szántott talajt meglazítózod 35-40 centi mélyen akkor azzal máris sokat tettél az állapotának javítása érdekében.
Értelek én. Azért mondom hogy nem leszólni akarom az mtzt. Ha egyszer majd lesz egy "komoly" nyugati géped akkor arra is azt fogod mondani mint most a domira. Hogy egy komoly traki nélkül már semmit se. Eljön majd annak is az ideje biztosan!
Az az 5 centi széles kés nem csak 5 centi széles földsávolt mozgat át hanem igaz hogy nem egyenletes mélységben de szinte a teljes talajkeresztmetszetét. Lazítóknál pedig a mélység növelésével nem egyenes arányban nő a szükséges teljesítmény. Mélyebb munkához mindig is több kalória kell nem lehet arányosítani hogy a 10 centi mélyen 10 lóerő x szélességben akkor 20 centi mélyen kevés lesz a 20 le ugyanolyan szélességben.
Ezen már itt sokat vitatkoztak sokan. Biztos hogy igazad van. De az is biztos hogy az MTZ 80 paci a fregád meg 155. Ez tesók között is a duplája, azon kívül a fregának más lehet a fordulatszám-nyomaték viszonya is, ami szintén nagyban meghatározó tényező. Hát ez van, egyenlőre nekem 80-as, amikor a domit vettük eldőlt néhány évre hogy egyenlőre marad az MTZ, de kombájn nélkül már nem maradnék 1percre sem.
Pont annyira mint az 50 centire lévő fogak között. :) 25+centis mélységnél már elég jól összedolgoznak az 50 centi osztású kapák. Persze a kapák között csökken a mélység. Pont ma kitúrtam kézzel a művelt talaj keresztmetszetét. kb 18 centis munkamélységnél a két fog között kb 12centis volt a munkamélység a leg sekélyebb ponton.
Nekem a 82es itt 20, maxx 25 centi mélyen 4-5be kynkeservesen vértizzadva... 2 fejjel. Az újabb turbósok már kicsit könnyebben viszik... De azért mikor a fergát megvettem és a négyfejes váltvaforgatóst leengettem vázig a gép vett egy nagy levegőt és húzta ahogy kell nem hittem el hogy van ilyen... csak értetlenül néztem hogy mi is az az mtz. Ezt nem leszólásból mondom. Megvan az mtz létjogosultsága is. És nekem is sz mtz kereste meg a ferga árát. De iszonyú nagy különbség van köztük minden tekintetben.
Néha azért én sem értem ezeknek a lazítóknak (legyen gruber vagy alatlajlazító) a teljesítmény felvételét.
7 gruber kés ha 10 cm széles rétegben megy csak, akkor az nem több, mint amit egy 50-es gép 2-es ekével megmozgatna, vagy 180 le-s gép 5 késes lazítót 35 centin húz, ezt is tudná egy 2-es eke 80-as géppel.
Valaki ezt magyarázza már meg, hogy egy kés az oldalra ható és felfelé ható erejével 5 cm szélesen jobban fogja a gépet, mint egy ekefej, ami 35 cm-t visz.
(Akkor is, ha a talaj nem lenne ennyire átszáradva.)
ja hát a nagygép az nagygép ez vitathatatlan, nálunk a dunai öntés homokon megy 3 fejjel 22-25 cm mélyen 5. fokozatban a szántás a 80-assal. Lehet hogy nálunk elvinne egy 2-2,2-ast 4-5 késsel 20-25 cm mélyen, meg kellene próbálni, nagyobbat semmiképpen sem gondolnék utána
Amúgy nem kell hogy a két szélső kés amgumik akülső szélénél legyen... egy fél késtávolsággal beljebb lehet a gumi szélétől. Tehát ha 50 centis osztással vannak a kések akkor a két szélső kés távolsága 140centi lehet 190es gépszélességnél.
Itt felénk bármekkorát de csak felemelve. Van aki 3m/11 késest húz mtzvel itt a fórumon írta. És hogy bevált neki. De gondolom az sekélyebben dolgozik és könnyű talajban. Itt felén az MTZ-k szántásba is 3 fejjel csak kapircsolnak... 2 fejjel se lehet igazi szántást csinálni velük csak szántogatni. Azért is vettem én is erősebb gépet mert MTZvel sose volt normális talajmunka.
ja hát nem is gondoltam nagyobbra, a gép 190 cm széles a gukik külső szélénél na akkor ez a 4 késes olyan lenne hogy a kések 90 centi körül vannak egymástól? Nem sok az egy kicsit?
Ez nem saját de egyedi.
http://kepfeltoltes.hu/111103/laz_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy láda állítva befér az aljába és amiket a felső részén láttok kopásokat azok se véletlen vannak rajta. (60 cm mélyen használták tavaly.) 892-es 2 késesbe húzza.
A szögvas nem hinném, hogy 10-es anyagból van, inkább 8-as. 20-as csavarkötések is jó ha 10 cm-re vannak.http://kepfeltoltes.hu/111103/laz_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Talajkötöttség 30-35AK, de minden évbe szántott talaj. 50 hektárnál még nem hajlott meg a szerkezet. (Egy komolyabb gép és talajnál már lehet tönkrement volna.)
Én erről mintáztam volna a minimum kitételeket, de szerintem egy 12-es szögvas jobban mutatna egy ilyen gépen is.
ez csak egy gruber, nem lazító. 3m/7kés. Szárnyak is vannak rá de azt nem használom. 155 paci letérdel előtte ha belemegy a földbe úgy ahogy szeretném, 25+ centire.
Rosszul emlékeztem, középső lyukban voltak a nyírók. Ennyit számít dőlésszögben ha a hátsóba teszem őket. Az első a képen már hátra van téve a többi még a középsőben van.
Ha most egy évekig 25-30 cm mélyen szántott talajt akarnátok lazítani, akkor milyen mélységen kéne mennie a lazítónak. És ha a késosztás 70 centinként van akkor még érdemes lenne keresztbe is megcsinálni vele?
Esetleg ha egyszer mennék végig rajta, akkor még ha jobban "rázza" is a gépet érdemesebb akár a sorokhoz képest kicsit ferdébben menni?
Hátratettem a nyírócsavarokat. Jobb lett de még így se az igazi. Így már van egy kis munkamélysége kb 15-20 centi de nem egyenletes... bele bele kap a földbe néha rendesen akkor megvan 25+ mélység de pár méter után megint kidobja és akkor megint csak 15 centi mélyen karistol egy darabon és ez így megy váltakozva folyamatosan. Az egyenletes mélységet nem tudja tartani.
Gyanús volt nekem ez hogy nem bírja még a 35 centit se. Gruber meg van, abból nem kell mégegy. Ha gruber csak kapircsol, nem kap bele a száraz földbe akkor az altalajlazító még belemegy?
Szia! Nézegettem a tiéidet is. Nálad egy AM bull pp-s 4 késes mennyibe fájna? Ezek a nagy szablya alakú kések nem szimpatikusak.. Még a framest kések kialakítása ami tetszik.
Kellene gyorsan valami lazítót szervantanom 155 paci után ami 35-40 centi mélyen dolgozik. És tutira belemegy a földbe mert a gruber még mindig csak 10-15 centi mélyen karistol a 3x tárcsázott fozátozott. ugaron.
Ez milyen lehet? Nem valami bizalomgerjesztő ránézésre, de ócsó.
2860 hozzászólás
Szia!
Komoly darabnak tűnik... Láthatnánk képet kiemelt helyzetben is?
Szépek a hegesztések!!!
http://kepfeltoltes.hu/view/111230/28_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111230/29_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/111230/32_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ma kipróbálásra került, de még kell rá egy kis símítás. Vélemények?
Válasz #407. hozzászólásra

Szép munka, ez így van ha az embernek van valamije az miből lett, miből vette, de hogy mennyit gürizel érte, mennyi lemondás, mennyi meló, éjszakázás stb az senkit nem érdekel. Éppen ezért én már nem foglalkozom ezekkel a dumákkal, nem igen tárgyalok a faluban ezekkel az "úri parasztokkal". Nem bandázok velük, van a szomszéd faluban egy magamfajta gazda, illetve a nagyok közül van egy igen jó haverunk, ő nem felejtette el honnét jött + még egy gazda akivel "együtt húztunk csizmát" szó szerint közösbe kezdtünk, ő azóta főállásban csinálja bérel+vett is még földet, szóval kinőtt bennünket. 10 éve a legnagyobb barátságban széjjel váltunk, elosztoztunk azóta is segítünk egymásnak ha kell, jóban vagyunk, szinte családtagok, de már nem egy kategória és ezért nem megy együtt. Szóvak ez a 3 gazda haver van nekünk, aztán több senki, de nem is hiányzik.
Válasz #406. hozzászólásra

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
szintén zenész... pl ezt a vetőgépet 50ezerért vettük haverral felesbe mert egyedül nem tellet rá... gondolhatod hogy nézett ki.. utolsó csavarig szétszed, kilakatol lehomokfúvóztat... lefest összerak... aztán mikor kész lett és végighúztam a falunk a nagy mellényű parasztok köpködtek rám, hogy nézd má miből tellett neki új vetőgépre!? Amikor mondtam hogy mennye van a gép nem hitték el... azt mondták nem merem megmondani az új árát azért kamuzok össze vissza.
Így nézett ki a magszekrénye lehomokfúvózva.
Válasz #405. hozzászólásra

. El sem merem mondani hogy SVA, sokan nem is tudják mi az. lajta és az SPC is darabokban jött, sőt az első MTZ is, de az már donor szegény
Ja hát újat nem is merek álmodni sem, mi is nagyon sok gépet vettünk repusztultan, volt amit ócskavas árában. Egy SVA 12 soros aprómag vető gépet kosárban hoztunk, minden iserős kiröhögött, 1 évére vetettük vele helybe a paradicsomot, majd későbba mákot, most meg folyton azt kérdezik ki vetette a repcét, vagy hol vettük a Wederstadtot???
Válasz #403. hozzászólásra

Hitelt meg Isten ments! Én egy közepes állapotú mtz áráért vettem a fergát. Igaz kell rá költeni de hát termel is azért... lassan 14000óra lesz benne. 10000el vettem.
Válasz #403. hozzászólásra

Már az enyém is fedél alatt kezdi a második telét előtte vagy 4-5 telet az ég alatt töltött szegény. Én már egy hónapja téliesítettem, mikor az első fagyokat jósolták.. persze nem lett belőle semmi. viszont az asztalát rendebe kell tennem jövő aratásig. Már idén is úgy poppoltam be rakta a lyukakat.
Válasz #401. hozzászólásra
akarok felvenni. Szuper állapotban van mindkét MTZ az egyik a RÁBA gyárban volt a tűzoltóság állományában tolólapos gép, 95%-ban havat tolt, Majd bele szakadt

. A másik egy öreg méhészé volt 5 évig csak pótot húzott közúton, mondjuk az megette a kormányművét, de még időben jó helyről jókor sikerült kicserélni
. a domira meg 1 szavam nem lehet, ma ganyéztam ki a kuki után, víz leereszte, leportalanítva kompreszorral+ mosás, lezsírozva, akku kiszedve, csepptöltőre téve szóval téliesítve a gép és ami a leglényegesebb fedél alatt
Remélem, ha minden jól megy el kell hogy jőjjön, csak egészségünk legyen, mert én erre a kevéske területre hitelt
Válasz #400. hozzászólásra
De szerintem ha az eketalp áttörése a cél akkor bőven elég a5 50 centi mélység. Tudtommal ezt is 2-3 év alatt szokták elérni, nem egymenetben. Ha évek óta szántott talajt meglazítózod 35-40 centi mélyen akkor azzal máris sokat tettél az állapotának javítása érdekében.
Passz. Kérdezt Josey-t ő a mágus.
Válasz #397. hozzászólásra

Értelek én. Azért mondom hogy nem leszólni akarom az mtzt. Ha egyszer majd lesz egy "komoly" nyugati géped akkor arra is azt fogod mondani mint most a domira. Hogy egy komoly traki nélkül már semmit se. Eljön majd annak is az ideje biztosan!
Válasz #399. hozzászólásra
Értem valami ilyesmire gondoltam.
Mondjuk, ha altalajlazítóval 50 cm mélyen dolgoznánk, akkor a két kés között milyen mélyen lenne még megtörve a teljes talajszerkezet?
Válasz #394. hozzászólásra
Az az 5 centi széles kés nem csak 5 centi széles földsávolt mozgat át hanem igaz hogy nem egyenletes mélységben de szinte a teljes talajkeresztmetszetét. Lazítóknál pedig a mélység növelésével nem egyenes arányban nő a szükséges teljesítmény. Mélyebb munkához mindig is több kalória kell nem lehet arányosítani hogy a 10 centi mélyen 10 lóerő x szélességben akkor 20 centi mélyen kevés lesz a 20 le ugyanolyan szélességben.
Válasz #396. hozzászólásra
értem köszönöm
Válasz #395. hozzászólásra
Ezen már itt sokat vitatkoztak sokan. Biztos hogy igazad van. De az is biztos hogy az MTZ 80 paci a fregád meg 155. Ez tesók között is a duplája, azon kívül a fregának más lehet a fordulatszám-nyomaték viszonya is, ami szintén nagyban meghatározó tényező. Hát ez van, egyenlőre nekem 80-as, amikor a domit vettük eldőlt néhány évre hogy egyenlőre marad az MTZ, de kombájn nélkül már nem maradnék 1percre sem.
Válasz #393. hozzászólásra
Pont annyira mint az 50 centire lévő fogak között. :) 25+centis mélységnél már elég jól összedolgoznak az 50 centi osztású kapák. Persze a kapák között csökken a mélység. Pont ma kitúrtam kézzel a művelt talaj keresztmetszetét. kb 18 centis munkamélységnél a két fog között kb 12centis volt a munkamélység a leg sekélyebb ponton.
Válasz #392. hozzászólásra
Ezt nem leszólásból mondom. Megvan az mtz létjogosultsága is. És nekem is sz mtz kereste meg a ferga árát. De iszonyú nagy különbség van köztük minden tekintetben.
Nekem a 82es itt 20, maxx 25 centi mélyen 4-5be kynkeservesen vértizzadva... 2 fejjel. Az újabb turbósok már kicsit könnyebben viszik... De azért mikor a fergát megvettem és a négyfejes váltvaforgatóst leengettem vázig a gép vett egy nagy levegőt és húzta ahogy kell nem hittem el hogy van ilyen... csak értetlenül néztem hogy mi is az az mtz.
Néha azért én sem értem ezeknek a lazítóknak (legyen gruber vagy alatlajlazító) a teljesítmény felvételét.
7 gruber kés ha 10 cm széles rétegben megy csak, akkor az nem több, mint amit egy 50-es gép 2-es ekével megmozgatna, vagy 180 le-s gép 5 késes lazítót 35 centin húz, ezt is tudná egy 2-es eke 80-as géppel.
Valaki ezt magyarázza már meg, hogy egy kés az oldalra ható és felfelé ható erejével 5 cm szélesen jobban fogja a gépet, mint egy ekefej, ami 35 cm-t visz.
(Akkor is, ha a talaj nem lenne ennyire átszáradva.)
Válasz #391. hozzászólásra
aha értenm, és akkor is átvágja rendesen a gumik külső széléig?
Válasz #388. hozzászólásra

ja hát a nagygép az nagygép ez vitathatatlan, nálunk a dunai öntés homokon megy 3 fejjel 22-25 cm mélyen 5. fokozatban a szántás a 80-assal. Lehet hogy nálunk elvinne egy 2-2,2-ast 4-5 késsel 20-25 cm mélyen, meg kellene próbálni, nagyobbat semmiképpen sem gondolnék utána
Válasz #387. hozzászólásra
Amúgy nem kell hogy a két szélső kés amgumik akülső szélénél legyen... egy fél késtávolsággal beljebb lehet a gumi szélétől. Tehát ha 50 centis osztással vannak a kések akkor a két szélső kés távolsága 140centi lehet 190es gépszélességnél.
ezen 50 centire vannak egymástól. szárnyakkal a teljes talajkeresztmetszetet átvágja.
Mögötte lenne még egy 2-es kapasor.
De ezt inkább 3 vagy 5 kapánál lehetne 2 sorba osztani.
Válasz #385. hozzászólásra
Van aki 3m/11 késest húz mtzvel itt a fórumon írta. És hogy bevált neki. De gondolom az sekélyebben dolgozik és könnyű talajban. Itt felén az MTZ-k szántásba is 3 fejjel csak kapircsolnak... 2 fejjel se lehet igazi szántást csinálni velük csak szántogatni. Azért is vettem én is erősebb gépet mert MTZvel sose volt normális talajmunka.
Itt felénk bármekkorát de csak felemelve.
Válasz #386. hozzászólásra
ja hát nem is gondoltam nagyobbra, a gép 190 cm széles a gukik külső szélénél na akkor ez a 4 késes olyan lenne hogy a kések 90 centi körül vannak egymástól? Nem sok az egy kicsit?
Válasz #385. hozzászólásra
Jó ha 4 késes grúbert.
Válasz #383. hozzászólásra

köszönöm, azon viszont csodálkozom hogy 25 centi mélyen 155 ló benyerít??? Akkor nekem a 80-as mekkorát vinne el?
Ez nem saját de egyedi.
http://kepfeltoltes.hu/111103/laz_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy láda állítva befér az aljába és amiket a felső részén láttok kopásokat azok se véletlen vannak rajta. (60 cm mélyen használták tavaly.) 892-es 2 késesbe húzza.
A szögvas nem hinném, hogy 10-es anyagból van, inkább 8-as. 20-as csavarkötések is jó ha 10 cm-re vannak.http://kepfeltoltes.hu/111103/laz_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Talajkötöttség 30-35AK, de minden évbe szántott talaj. 50 hektárnál még nem hajlott meg a szerkezet. (Egy komolyabb gép és talajnál már lehet tönkrement volna.)
Én erről mintáztam volna a minimum kitételeket, de szerintem egy 12-es szögvas jobban mutatna egy ilyen gépen is.
Válasz #382. hozzászólásra
ez csak egy gruber, nem lazító. 3m/7kés. Szárnyak is vannak rá de azt nem használom. 155 paci letérdel előtte ha belemegy a földbe úgy ahogy szeretném, 25+ centire.
Válasz #380. hozzászólásra
milyen széles ez a lazító, hány kés van rajta? és mekkora masinával viszed?
Válasz #380. hozzászólásra

Rosszul emlékeztem, középső lyukban voltak a nyírók. Ennyit számít dőlésszögben ha a hátsóba teszem őket. Az első a képen már hátra van téve a többi még a középsőben van.
Válasz #378. hozzászólásra

Csináltam azért pár képet a gépről hogy lásd milyen is.
Válasz #376. hozzászólásra
Igen. Ez van... várunk az esőre... egy 3haos táblát lekaristoltam vele... szemmel láthatólag jól megkoptak a szívkapák is.
Válasz #377. hozzászólásra
a rézsutos müvelés az jónak mondható, 70cm késosztással 50cm mélyen müvelve még áttud repedni a talajszerkezet
Ha most egy évekig 25-30 cm mélyen szántott talajt akarnátok lazítani, akkor milyen mélységen kéne mennie a lazítónak. És ha a késosztás 70 centinként van akkor még érdemes lenne keresztbe is megcsinálni vele?
Esetleg ha egyszer mennék végig rajta, akkor még ha jobban "rázza" is a gépet érdemesebb akár a sorokhoz képest kicsit ferdébben menni?
Válasz #375. hozzászólásra
szia! mindenütt azt hallom, h nagyon száraz, nagyon kemény a föld, akkor ezen nem lehet csodálkozni...az ekékről ugy kopnak le a nyugati vasak...
Válasz #374. hozzászólásra
Szia!
Hátratettem a nyírócsavarokat. Jobb lett de még így se az igazi. Így már van egy kis munkamélysége kb 15-20 centi de nem egyenletes... bele bele kap a földbe néha rendesen akkor megvan 25+ mélység de pár méter után megint kidobja és akkor megint csak 15 centi mélyen karistol egy darabon és ez így megy váltakozva folyamatosan. Az egyenletes mélységet nem tudja tartani.
Válasz #373. hozzászólásra
menyi pénzed van rá? ird meg mailban
Válasz #371. hozzászólásra

Annyim sajnos nincs rá. :( Kést lehet venni bele külön? Az mipénzt kóstálna?
Válasz #371. hozzászólásra
Az lenne a lényege hogy ne forgassa fel a rögöket, csak repessze át a talajt. A Szabja alakúak iszonyú csatateret csinálnak errefelé.
Igen, ilyesmikre gondoltam.
Válasz #369. hozzászólásra
ilen késre gondoltál?

és ehhez mit szólsz?
Am Bull 4 SPP 2720€ + áfa
Am Bull 4 SPP rögtörőheng 3760€ + áfa
Válasz #366. hozzászólásra
Gruber meg van, abból nem kell mégegy. Ha gruber csak kapircsol, nem kap bele a száraz földbe akkor az altalajlazító még belemegy?
Gyanús volt nekem ez hogy nem bírja még a 35 centit se.
Válasz #368. hozzászólásra
Szia! Nézegettem a tiéidet is. Nálad egy AM bull pp-s 4 késes mennyibe fájna? Ezek a nagy szablya alakú kések nem szimpatikusak.. Még a framest kések kialakítása ami tetszik.
Válasz #367. hozzászólásra
5 késes
Válasz #365. hozzászólásra

ha ennyire kacsingatsz a talajtörök felé, akkor egy ilyen 5 késesben gondolkodj, ez 30-50 cm között bir dolgozni
Válasz #365. hozzászólásra
szuper kis gép, a kései egy török gyártmányú talajmüvelőé. chisel kapák vannak rajta, ebből 13 kapa 130 le, és csak 25 cm a müvelési mélysége
Üdv!

Kellene gyorsan valami lazítót szervantanom 155 paci után ami 35-40 centi mélyen dolgozik. És tutira belemegy a földbe mert a gruber még mindig csak 10-15 centi mélyen karistol a 3x tárcsázott fozátozott. ugaron.
Ez milyen lehet? Nem valami bizalomgerjesztő ránézésre, de ócsó.
EZ
Válasz #363. hozzászólásra
16mm vastag szögvasat nem lesz egyszerő szerezni de rá próbálok .
Válasz #362. hozzászólásra
páros lemezbefogatás esetén legalább 16mm /db, csomópontilemezzel a végeken középen, furatok kopóperselyezve...
Válasz #361. hozzászólásra
Értem köszi mit ajánlasz mi lenne oda a jó ?
Válasz #360. hozzászólásra
felejtős ez a laposvas szögvas erősitgetés, hamar tönkre menne