Nagy Csaba, Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.

A tűzesetben senki nem sérült meg.

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során.

Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók – tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve, a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek átAz oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát.

Nagy Csaba hozzátette, senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.

Képek: Keskeny Attila tűzoltó zászlós és Papp László tűzoltó őrmester