Április 21-én, vasárnap vette kezdetét a 140 óráig zajló X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye, amelynek negyedik napján megdőlt a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben a versenyrekord is, amely mostantól Hundzsa Ferenc nevéhez fűződik – írja a pecaverzum.hu.

Már az esemény megkezdése előtt bizakodtak a horgászok, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően megdőlhet a hivatalos balatoni pontyrekord. Erre április 24-én, szerdán délután sor is került, amikor a siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor.

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője elmondta, az új balatoni rekord egy ismert hal, amely már többször horogra került. Egyedi ismertetőjegye egy pikkelycsavar a bal oldalán.

A balatoni pontyrekordot legutóbb március 16-án Török Mihály döntötte meg, aki besétálós, dobós módszert alkalmazva terelt partra egy 34,8 kilós tőpontyot.


A Takács Csaba, Hundzsa Ferenc és Kecskeméti Zoltán alkotta Aqvarius Team mostani fogása az első 35 kiló feletti ponty, amely hitelesített körülmények között kikerült a Balatonból. A halat Hundzsa Ferenc fogta, aki elmondta: a hal lassú húzós kapással jelentkezett a 470 méterre bejuttatott végszereléken felkínált 2 darab, 24 milliméteres,  rákos-májas bojlira, a fárasztás kb. 20 percig tartott.

Indexkép: Facebook-bejegyzés