A Gyöngyös-patak duzzasztójánál, a dr. István Lajos körúton (tehát a városban!) esett aknába az állat, a mentésről videó is készült:

A szerencsés mentés után a tűzoltók vizet permeteztek az állatra, hogy megszabaduljon a hatalmas mennyiségű iszaptól, ami rátapadt.

Most talán van, aki azt mondja: "miért is kellett kimenteni, legalább egyet elkaptunk!"

Az eurázsiai hód jelenlétével ugyanis elég sok a gond. Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról például, hogy Szentgotthárdon drasztikus fellépést terveznek a hódok ellen, ugyanis egyre sokasodnak a hódok okozta károkról szóló bejelentések a városon kívül, de lassan már a belvárosban is. A település vezetése ekkor azt javasolta, hogy gyűjtsék össze az állatokat és vigyék olyan helyre, ahol nem okoznak károkat.

Ezzel kapcsolatban később az Ökológiai Kutatóközpont munkatársa adott interjút az Agroinform.hu-nak. Az interjúban szóba került az, hogy valóban könnyebb lenne-e az életünk, ha elköltöztetnénk a hódokat, és egyáltalán hová lehetne őket elvinni. 4 tévhitet is igyekeztünk eloszlatni a hódokról, az interjú ITT érhető el.

Nem először kirándult hód Szombathelyen

Korábban szintén a 112press.hu tett közzé egy videót, melyben az látható, hogy a tízemeletesek között sétálgat egy példány.

Indexkép: Shutterstock