Egy nyugodt walesi falu közelében illegális szemetet helyeztek el, méghozzá nem is akármilyen hulladékot, hanem másodosztályú és kannabisz szállítmányt. – írja a dailymail.co.uk. A préselt kannabisz kockákat a helyi gazdák juhai találták meg először, így az állatok mértéktelenül belakmároztak a fűből. 


Ez után következett az, amely minden fantáziát felülmúlt! Az alapvetően birka-természettel megáldott jószágok között akadtak olyan egyedek, amelyek eszüket vesztve tomboltak és közeli nyaralókba is betörtek –  de a juhok többsége kábult sétába kezdett a környékben, amire a helyi gépkocsivezetők nem voltak felkészülve és többet halálra gázoltak.

A videón az elkószált és eltévedt, kábult állatokat a tűzoltók mentik, miközben az illegálisan lerakott nagy mennyiségű kannabisz mellékterméket igyekeznek eltávolítani a rendőrök.

Hogyan lehetséges mindez?

A helyi Dél-Wales-i gazdák attól tartanak, hogy ez nem egyedi eset lesz a környéken, hiszen a közeli kannabisz feldolgozó üzem már több alkalommal rakott le a gyártásból visszamaradt mellékterméket.

A rendőrség más hivatalos helyi erők összefogásával nyomoznak az ügyben és igyekeznek intézkedni, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.

meglepett birkafotó: Shutterstock

A cikket fordította: Agroinform.hu / Igric Dominika