Idén sajnos elmaradt a hagyományos locsolkodás, ezért a Corvinus Agribusiness fiataljai készítettek egy agrár-témájú locsoló-videót, amellyel szeretnének egy kis vidámságot csempészni az ágazati szereplők mindennapjaiba. Fogadjátok szeretettel:

A 2014-ben alapított Corvinus Agribusiness hazánk legnagyobb agráriummal és agrárgazdasággal foglalkozó egyetemközi diákszervezete, melynek célkitűzése az agrárterületen tanuló, valamint az agrárszektor iránt érdeklődő egyetemi hallgatók oktatása, a tanultak bemutatása a gyakorlatban, valamint a tagok megismertetése a legújabb üzletági trendekkel és technológiai újításokkal. A diákszervezet célja, hogy tagjai az egyetem elvégzése után elméletben és a mindennapi gyakorlatban is jártas, naprakész tudással rendelkező agrárszakemberekként kerüljenek a munka világába. Ezáltal pedig képesek legyenek aktívan tenni a magyar vidék és hazánk mezőgazdaságának jövőjéért. A szervezet célkitűzése továbbá egy olyan szakmai és egyben baráti közösség létrehozása, ahol különböző agráregyetemeken tanuló diákok megosztják egymással látásmódjukat, tapasztalataikat és ahol így hosszú távú, értékes szakmai kapcsolatok születnek.

A Corvinus Agribusiness tagjai szakmai fejlődését előadások, kurzusok, konferenciák és tanulmányutak segítik, továbbá a szervezet tagjai a vállalati partnerekkel közösen folytatott projektekben is részt vehetnek. Ezeknek a programoknak a keretében a diákok hazánk legnevesebb agrárszakembereitől tanulhatnak és eljuthatnak az ország legmodernebb mintagazdaságaiba, így első kézből tehetnek szert hasznos és aktuális gyakorlati tudásra.

A diákszervezet szívügye, hogy a jövő agrárszakembereit már az egyetemi évek alatt is bevonja az agrárium szakmai vérkeringésébe. Mindezek érdekében életre hívták az Agribusiness Konferenciát, amely Magyarország legnagyobb diákok által szervezett agrárgazdasági konferenciája. A rendezvény a legújabb üzletági trendek bemutatása mellett platformot teremt a különböző generációk összekötésére és a szakmai diskurzus elindítására. Ezzel az ifjúság és a már tapasztalt szakemberek látásmódja közelebb kerülhet egymáshoz – így a Corvinus Agribusiness is tevékenyen részt vesz a magyar agrárium jövőjének szempontjából létfontosságú nemzedékváltás elősegítésében.