Rövid idő leforgása alatt már a harmadik alkalommal gyűlik meg a baja az orvhalászokkal a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőreinek. Legutóbb nagyon közel jártak hozzá, hogy tetten érjék az elkövetőket. - olvasható a pecaverzum.hu beszámolójában.

halászat

A Nagykunsági-főcsatornán nagy erőkkel tevékenykednek az orvhalászok — fotó: pixabay.com

Orvhalász csapatot zavartak meg a halőrök

A Nagykunsági-főcsatornán nagy erőkkel tevékenykednek az orvhalászok. Az elmúlt hetekben már két alkalommal is találtak kihelyezett illegális halászeszközöket a halőrök, január 23-án, szombaton pedig újabb akciót kellett végrehajtaniuk.

Egy orvhalász csapatot zavartak meg a hajnali ellenőrzésük során  - a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének szövetségi titkára Donkó Péter elmondta, hogy üldözés nem történt, a halőrök az elkövetőket nem látták, mert azok minden bizonnyal hamarabb kiszúrták a halőröket, és elmenekültek helyszínről.

„A kicsi lékek már ki voltak vágva, de halót még nem helyezték a vízbe. Minden eszközt hátrahagytak, és elmenekültek" – nyilatkozta Donkó Péter.


A megtalált nyakzó hálót a halőrök lefoglalták és megsemmisítik majd

A korábbi híradásokban arról volt szó, hogy a felszedett hálók üresek voltak, ami igaz is, viszont az már nem, hogy az orvhalászok ne tudtak volna zsákmányolni. A halőrök később az egyik helyszínen pikkelyeket találtak, ami arra utal, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy mégis vihettek el halat a Nagykunságiból.

A halőröknek nincs könnyű dolguk mostanában, mert az orvhalászokon kívül problémát jelentenek a kormoránok is. A madarak a befagyott vizeket elhagyva most a Tiszán próbálnak táplálékot szerezni.