A megalapozott gyanú szerint a négy tiszabői férfi fokozottan védett természetvédelmi területen, tiltott módon horgászott – írja a police.hu.

Orvhalászat

Őshonos halakat – pontyot, csukát, dévérkeszeget, süllőt – találták az orvhalászoknál – Fotó: police.hu

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétsége miatt folytat eljárást a négy férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfiak Pély külterületén, a Tisza folyó mellett, a Patkós-holtágban – amely fokozottan védett természeti területen található és ott tiltott a horgászati tevékenység istiltott módon fogtak ki halakat.

2021. november 14-én a délutáni órákban a gyanúsítottak a gépkocsijukhoz tértek vissza, amikor lekapcsolták őket a vízirendőrök, akik épp a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatával tartottak összehangolt akciót.


A rendőrök kérdőre vonták a férfiakat, akiknél a holtág jellegzetes, őshonos halfajait – ponty, csuka, dévérkeszeg, süllő – találták, továbbá lefoglalták a náluk lévő horgászeszközöket.

A férfiakat a Kiskörei Rendőrőrsre előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

Indexkép: police.hu