Szlovákiában, a főleg magyarok által lakott Óbást községben este 6 óra körül lövések dördültek. Fél órával később egy tenyésztőt felhívta a helyi vadász, aki azt állította, szerencsétlen baleset történt. Azonban az állatok tetemeit elhurcolták, csak vérfoltok és keréknyomok maradtak utánuk – írja 24.hu a Paraméter cikke alapján.

lovak baleset

A tenyésztő nem hiszi el, hogy baleset történt, mivel lovai egy bekerített telken voltak (a kép illusztráció) – fotó: Pixabay

A lovak tulajdonosa szerint valószínűleg egy dombról, mintegy 600 méterre a kifutótól adták le a lövéseket távcsöves puskával. A szemtanúk állítólag látták is az infrasugaras keresőt. A rendőrség szóvivője közölte, büntetőeljárás indult vagyoni károkozás miatt, egyelőre azonban nem tudni pontosan, hogy ki lőtt.

A vadász először azt állította, egy vendége lőtt, mert a lovak rátámadtak. Később viszont azt mondta, ő adta le a lövést. A tenyésztő nem hiszi el, hogy baleset történt, mivel lovai egy bekerített telken voltak. Mint mondta, egy lovat véletlenül esetleg le lehet lőni, de négyet semmiképpen.