Szakmai előadások, gépbemutató, szórakozás, és minden, ami csak szem-szájnak ingere lehet, jelen volt a Laci betyár házigazdáskodásával tartott II. Gazdatalálkozó programján 2014. május 24-én, Békéscsabán.

A gabona, vetőmag és takarmány nagykereskedelemre szakosodott, mintegy három éve működő Save Energy Kft. által szervezett program azonban jóval túlmutat a felhőtlen szórakoztatáson, hiszen a szakmai- és pályázati lehetőségekre vonatkozó információk átadása a képzésen túl a kereskedelembe vetett bizalmat is erősítheti.

-    Családi vállalkozásunk tavaly júniusban bérelte ki ezt a rendezvénynek is helyt adó, tíz éve kihasználatlanul álló gabonatisztító- és szárító telephelyet, aminek létezését most újra meg kell ismertetni a gazdákkal. – mondta az Agroinform riporterének Bandrus Antal, kereskedelmi igazgató. – A jó minőségű hazai élelmiszerekre fokozódó, erős igény észlelhető, ami a lakosság fizetőképességével egyenesen arányos, a jó minőségű magyar termékeket pedig a jó magyar gabonából lehetséges előállítani.

-    Ebben a folyamatban önök miként vesznek részt?

-    A gazdák által megtermelt árura mi silós rendszerrel rendelkező, korszerű technológiával ellátott telepünkkel tudunk szolgáltatást nyújtani, tisztítás, szárítás és tárolás terén. Azonban nem csak ennek a népszerűsítése a rendezvény célja, hanem az is, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy mi igen sok pénzt tudunk a velünk szerződő gazdák zsebében hagyni. Ugyanis aki május 31-ig szerződik velünk, a listaárból 2% kedvezményt kap, valamint a jövő év május 31-ig díjmentesen tároljuk a terményét. Az a tapasztalatunk, hogy a gazdák a már meglévő partnereik közt nehezen váltanak, mi pedig be szeretnénk bizonyítani, hogy olykor ezt mégis érdemes lehet megtenni. Ilyen akcióval pedig még nem sokan álltak elő ezen a környéken.



-    Az ide már a második ilyen jellegű rendezvényük. Milyen volt a tavalyi?

-    Bemutatkozó jellegű volt, szűk körben tartottuk, csak a meghívott gazdák számára. Idén már nyitottunk, így szakmai programokkal tettük színesebbé, jövőre pedig már úgy szervezzük, hogy a családok többi tagjának is öröm legyen ellátogatni.

-    Mit várnak a mai naptól?

-    Elsősorban azt, hogy a vendégek jól érezzék magukat, olyan szakmai információk birtokába jussanak, aminek eddig hiányában voltak, értesüljenek az új pályázatokról, fejlesztésekről, NAK és MVH újdonságokról, és hogy még inkább megismerjenek és meg is bízzanak bennünk. Hogy lássák, mi is ugyanolyan családi vállalkozás vagyunk, mint az ő vállalkozásuk, semmivel sem különbek, és hogy higgyenek abban, amit mondunk. Ha ezt látják, akkor megérte ez a nap.



További részletek: www.save-energy.hu
Cím: Békéscsaba, Kereki út 2.
Telefon: 30/227-2423 vagy 66/520-170 számon.
E-mail: saveenergykft@gmail.com