A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) és Csobánka Község Önkormányzata közleménye szerint idén már nem lehet horgászni a Határréti-víztározón – számolt be róla a pecaverzum.hu.

Csobánka Község Önkormányzata a 2015-ben elfogadott településfejlesztési koncepciójában meghatározott turisztikai célok megvalósítása érdekében a tulajdonában lévő terület üdülési célú hasznosítására megállapodást kötött egy beruházó céggel. Az előzetes egyeztetések alapján a tervezett beruházás építési munkálatai, valamint a megvalósulást követően a terület üdülési célú használata korlátozni fogja a horgászati lehetőségeket, így tehát az idei évben a Határréti-víztározón a horgászat szünetelni fog.


A Határréti-víztározó mesterségesen kialakított állóvíz Pest vármegye nyugati részén, a Solymári-völgy északi szélén, Pilisvörösvár, Pilisszántó és Csobánka hármashatáránál. A tó a Határ-réti-árok duzzasztásával jött létre, vízterülete 7,9 hektár, hossza valamivel több mint 400 méter, átlagos szélessége kb. 150 méter, legnagyobb szélessége 200 méter körüli.

Amint azt megírtuk, a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó pedig február 29-én végleg bezárja kapuit.

Indexkép: Pixabay