Janka és Ricsi YouTube csatornáját 11000 feliratkozó gazdálkodó figyelte hétről-hétre, hónapról-hónapra, majd egyre ritkábban... Örömteli esemény volt a ritkuló videó-blog bejegyzések oka, ugyanis a fiatal gazda házaspár családdá bővült – majd megérkezett második kislányuk is, aki testvérével együtt már abszolút teljes embert kívánt Janka személyében.

Amikor az első videók készültek, akkor a fiatalok még csak jegyespár voltak – fotó: MB Photo

Gazdálkodni egyedül sajnos nem lehet. Ricsi nyakába szakadt minden és a fiatal pár időben felmérte képességeit és korlátait is a mezőgazdasági munkák sorában.

– Az asztalos mesterség során Ricsi minden nap közelebb lehet a családunkhoz, több időt tud velünk tölteni és hihetetlenül élvezi, hogy az asztalos szakmában dolgozhat. A mezőgazdasággal töltött idő kovácsolt minket egy csapattá, az ott megélt megpróbáltatások, élmények és csodák hozták létre kapcsolatunk megingathatatlan alapjait, így biztos vagyok benne, hogy továbbra is életünk része lesz az agrár-világ – ha nem is olyan nagy részben, mint eddig. Azonban hivatásszerűen nem gazdálkodunk tovább.

Ricsi asztalos szakember 2021-től már csak ebben a szakmában fog dolgozni – én pedig részletesen bemutatom majd a munkáit. A videóinkkal továbbra is inkább a hangulat átadása a célunk – és persze lehet tőlünk – vagyis Ricsitől – ötleteket meríteni. Természetesen nem akarjuk mi megmondani, hogy mit hogyan kellene csinálni – mindössze közösségformáló céllal folytatjuk, amit annak idején a gazdálkodással elkezdtünk.

Az új csatornánk- és brendünk neve MR Wood, amely a férjem, Mátyás Richárd nevéből született.

A pandémia idején úgy érezzük, hogy ezekkel a videókkal is segíteni tudunk majd a hozzánk hasonló vidéken élő családoknak. – nyilatkozta Mátyás-Horváth Janka az Agroinform.hu portál kérdéseire válaszolva.

A gazdálkodás összekovácsolta a fiatalokat – fotó: MB Photo

Nem akarjuk a részletekről tovább faggatni a fiatal párt, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább válogatunk néhány fergetegesen sikeres bejegyzést a fiatal gazdák elmúlt éveiből – legszebb és legküzdelmesebb pillanataiból.

Örüljünk annak, hogy a sok érdekes videó rendelkezésünkre áll továbbra is és megnézhetjük őket bármikor, maikor úgy érezzük, hogy egyedül vagyunk egy problémával és vigaszra vágyunk...

– és ki tudja, lehet, hogy Janka és Ricsi gyermekei egyszer folytatják a gazdálkodást valamilyen formában és újra mezőgazdasági vonatkozásban is hallhatunk az imádni való családról!

Nézzük vissza a legendás, öreg Massey Ferguson kombájn megvásárlásának történetét!

Íme az első aratás pillanatai a saját kombájnnal:

Mint minden gazdaságban, Jankánál és Ricsinél is előfordult, hogy minden elromlott... de meg is javult!

Az MTZ traktorral való szántásos videóra is nagyon sokan kíváncsiak voltak...

Végül, de nem utolsó sorban következzen az új kezdet első videója, amelyben Janka és Ricsi már asztalosmunkát mutatnak be az új csatornájukon: Így készül a szigetelt kerti tároló, pajtaajtóval, led panel világítással – az alapoktól bemutatva!

Janka és Ricsi, minden jót és sok sikert kívánunk! Búcsúzóul szívesen idézzük fel közös pillanatainkat az Agroinform Híradóban, vagy az AGROmashEXPO-n átélt rajongói találkozón.

Rajongói találkozó 2018-ban az AGROmashEXPO kiállításon az Agroinform.hu standon – fotó: Agroinform.hu