Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló „TalentA Magyarorország-2021 oktatási és támogatási program", amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére.

női gazdálkodó

24 női gazdálkodónak nyújtanak arra lehetőséget, hogy vezetői készségeiket, üzleti és mezgazdasági ismereteiket fejlesszék

Több mint 500 női gazdálkodó képzése valósul meg szerte Európában

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára. A Program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. A TalentA 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően 2020-ban Ukrajnában és mára több Európai országban is megvalósult – köztük Romániában és Oroszországban – és idén indult Portugáliában és Magyarországon. Több mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható mezőgazdasági törekvését támogatta már a program szerte Európában.


Magyarország egész területéről érkeztek jelentkezések

A TalentA programban az agrárium irányába nyitott, a közösségek fejlesztése és a fenntarthatósági törekvések iránt elkötelezett női gazdálkodók vehetnek részt.

A programba Magyarország egész területéről érkeztek be jelentkezések, a mezőgazdaság különböző területein dolgozó gazdálkodóktól – ökológiai gazdálkodással, zöldség- és gyümölcstermesztéssel, állat- és baromfitenyésztéssel, sajtkészítéssel, méhészettel és kertészettel foglalkoznak a résztvevők.

női gazdálkodó

A 17 alkalmas online képzés neves szakemberek támogatásával valósul meg.

A többlépcsős online program november 23-án indult

A TalentA közel féléves, ingyenes többlépcsős online programja november 23-án indult közösségszervezési készségfejlesztéssel, majd vállalkozási, pénzügyi, marketing ismeretekkel folytatódik és végül a mezőgazdasági szaktudás fejlesztésével zárul 2022. márciusában. A 17 alkalmas online képzés neves szakemberek támogatásával valósul meg. Az oktatói gárdához a Corteva Agriscience hazai szakemberei is csatlakoznak, hogy a mezőgazdasági területén alkalmazott innovatív szemléletű jó gyakorlatokat megosszák a résztvevőkkel.

Pénzre és mentorálásra lehet pályázni a képzést követően

A képzést követően a résztvevőknek lehetőségük van pályázni a Corteva által nyújtott bruttó 3 250 000 forintra, amely a következőképpen oszlik meg a pályázók között: az első helyezett bruttó 1 500 000 forint, a második helyezett bruttó 1 000 000 forint, harmadik helyezett pedig bruttó 750 000 forint támogatást nyer. Az első három helyezett projektjeinek megvalósítását egy 6 alkalmas mentorálás is támogatja.

női gazdálkodó

Az első helyezett bruttó 1 500 000 Ft-ot és 6 alkalmas mentorálást kaphat

A  Corteva a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére törekszik

„Sokszínű csapat gyűlt össze a programba, olyan női gazdálkodókat összegyűjtve, akik motiváltak gazdálkodásuk és tudásuk fejlesztése iránt. A Corteva, mint kutató fejlesztő vállalat elhivatott az innováció iránt, folyamatosan törekszik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és ezen tudás átadására. Nagy öröm a Corteva számára, hogy elindult a TalentA program Magyarországon, ezzel is támogatva a magyar női gazdálkodókat"- mondta Kollár Krisztina, a Corteva Agriscience magyarországi vállalati kommunikációs munkatársa

További információkért látogasson el a http://www.talentahu.org/ oldalra.