A hírportál értesülései szerint, a Bega Cheese egy új, alacsony költségű, minőségmonitorozó szenzor és egy szintén nemrég kidolgozott IoT-szolgáltatással valós idejű adatokat kaphat a teljes tejipari ellátási láncról. A szolgáltatás részét képezik a már létező, időjárás- és közlekedésalapú okos eszközök is, amelyekkel összekapcsolja a teljes ellátási lánc szereplőit.

A vállalat reményei szerint az IoT rendszer hatékonyabbá teszi a tervezést és az erőforrás-menedzsmentet, ami csökkenti a szállítási és elosztási költségeket – fotó: Shutterstock

A szolgáltatás kidolgozásában részt vesz a német Software AG és az ausztrál Swinburne Műszaki Egyetem is. A Bega Cheese azt tervezi, hogy az eszközök adatait összekapcsolja a német cég Cumulocity IoT-platformján alapuló dinamikus kiválasztási, ütemezési és monitoring rendszerével. Ezzel meg lehetne figyelni a tejtermelés mennyiségét befolyásoló tényezőket, ennek révén pedig optimalizálható a szállítás időzítése.

A szakemberek a tej mennyiségét és minőségét előrejelző mesterséges intelligencia tanítását korábbi adatok tömkelegével végzik. Reményeik szerint az IoT rendszer hatékonyabbá teszi a tervezést és az erőforrás-menedzsmentet, ami csökkenti a szállítási és elosztási költségeket.