A Goodyear megállapodást kötött a Titan International Inc. leányvállalatával, a Titan Tire vállalattal, Európai éS latin-amerikai Mezőgazdasági Gumiabroncs üzletágának eladásáról.

Egy licenc-megállapodást is megkötöttek, amelynek értelmében 130 millió Dollár értékben Goodyear márkájú Mezőgazdasági gumiabroncsokat gyárthat és értékesíthet a Titan Európában, valamint Latin-Amerikában és Észak-Amerikában is.

A Mezőgazdasági gumiabroncsainak Észak-amerikai üzletágát a Goodyear már 2005-ben eladta a Titannak, e mostani tranzakciót pedig már 2009 májusától tervezte. A most kötött megegyezés a Goodyear brazíliai gyárára, annak ingatlanjaira, eszközeire, és raktárkészletére is kiterjed.
A franciaországi gyárában a már korábban bejelentett szociális programot kell megvalósítani, de mindkét területre egyaránt érvényes, hogy a jövőben a személy- és tehergépjármű-abroncsok gyártására fókuszálnak.

"A Mezőgazdasági Gumiabroncs üzletágunk több évtizedes sikert tudhat magazin mögött - mondta Richard J. Kramer, a Goodyear Elnök-vezérigazgatója, akinek semmiféle kétsége nincs afelől, hogy a Titan - amelynek alaptevékenysége a Mezőgazdasági abroncsgyártás - tovább képes ápolni azokat a szilárd kapcsolatokat, amelyeket a Goodyear épített ki vásárlóival és a régió agrárközösségeivel.