Az esemény a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye, ahová mintegy 45 ezer látogatót várnak. Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a MEGFOSZ sokrétű összefogásának – szakiskolai előadások, kooperáció Pályaválasztási Napokon, az agrárszakmát népszerűsítő honlapok létrehozása – egyik kiemelkedő állomása ez. Az agrárágazat szereplőinek tekintélyes találkozója ugyanis lehetőséget teremt a szektor számára arra, hogy szezonon kívül mutathassák be a szakma újdonságait és az aktuális trendeket a gazdálkodók részére.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ impozáns standdal, versenyképes ajánlatokkal és interaktív játékokkal készül az eseményre, mindezeken felül itt kerül sor a Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság döntőjére.

A 2016-ban több partner közreműködésével életre hívott vetélkedő célja, hogy minél több fiatal figyelmét ráirányítsa a biztos jövőt kínáló mezőgépész szakmára. Az MKB Pénzügyi Csoport mint a MEGFOSZ stratégiai partnere – társadalmi felelősségvállalási programjának részeként – a játék szakmai és financiális támogatásával a fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelését, edukációját kívánja elősegíteni.

MEGFOSZ

A tavalyi játék döntője

Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója:
"Kellenek új, szakképzett emberek; a fiatal generáció megszólítása elkerülhetetlen, mert bennük van a jövő! Ideális, ha a tradíció és az innováció egyszerre van jelen egy gazdaságban, ahogy az MKB-Euroleasingnél is erre az egyensúlyra törekszünk."

Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője: 
"Az MKB Agrárpartner nemcsak egy egyszerű pénzügyi termék, hanem egy komplex szolgáltatás. Sikerült a piacon egy teljesen új szemléletet be¬vezetnünk. Értünk a tradíciókat követő gazdák nyelvén és az innovatív megoldások felé nyitott fiatalok nyelvén is. Az MKB Bank ezért is kiemelt tá¬mogatója a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által indított Legyél Te is mezőgépé¬sz! programnak."

Dr. Medina Viktor a MEGFOSZ igazgatója:
"Nagyon örülök, hogy több ágazatot is érintő összefogás tudott megvalósulni, hiszen az agráriumban és a technológia világában az elmúlt időszakban történő változások teljesen átalakították a mezőgépész szakmát. Sokkal érdekesebbé és sokszínűbbé vált. A klasszikus gépészeti témakör informatikai, elektronikai és gazdasági ismeretekkel is kiegészült. A megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában pedig ki lehet kalkulálni, hogy egy jól tervezett gépberuházás jelentősen segítheti a profittermelő képességet. Mindezek alapján elmondható, hogy a mezőgépészet egy izgalmas és hosszú távon biztos karriert kínáló szakmává vált. Erre szeretnénk a kiállításon felhívni a figyelmet."