Ismét megrendezésre került Európa legjelentősebb digitális agrár esettanulmány versenye, az Agrovirtus. A megmérettetésre idén is több száz agrárszakos és mezőgazdaság iránt érdeklődő egyetemista hallgató jelentkezett.

agrovirtus

Agrovirtus Akadémia Döntő 2022 – fotó: agrovirtus.com

A 2022-es Agrovirtus verseny online selejtezőjén a versenyzők sok ismeretet szereztek az AgroVIR rendszerről

  • Az első héten a hallgatók megismerték, hogy milyen egy általánosan használt hídmérleg program és elsajátították a farmmenedzsment folyamatok egyik legfontosabb lépését, azaz, hogy mikor és hogyan érdemes a termelési évet zárni és újat nyitni a területeinken.
  • A második héten a hallgatók készletezték a beérkezett termékeket és azonosnak tűnő adatsorokat hasonlítottak össze abból a célból, hogy megtalálják-e a hibát az egyes táblák esetében, ellenőrizve, hogy minden adat megfelelően került rögzítésre a rendszerben.
  • A harmadik hét már egy összetettebb feladatot tartogatott a versenyzők számára, amelyben a munkaerő – gép – készlet logikai kapcsolatának megértése, a munkaműveleti adatok átgondolása és jól értelmezett rögzítése volt a cél.
  • Az utolsó hét folyamán a gazdálkodás adminisztrációjának kötelező elemeit ismerhették meg, amely segítségével betekintést nyerhettek a bevallások adattartalmába, annak szigorúságába és előállításának lépéseibe.

Az AgroVIR Kft. ügyvezetője, Maróti Miklós az idei verseny elindításakor kiemelte, hogy sikerült elérni azokat a célokat, amelyekért évekkel ezelőtt elindították az Agrovirtust, hiszen a fiatalok élnek a program adta lehetőségekkel és sorozatos sikereket érnek el.

Hamarosan Agrovirtus Akadémia Döntő és Gála

Az 5 legjobb csapat az Agrovirtus döntőjében ringbe száll az 1.000.000 forint főnyereményért, agrárvállalatok vezérigazgatói előtt mutatják be projektterveiket és adnak számot a program során megszerzett tudásukról.

Feladatuk, hogy a selejtező során megismert agrárvállalat fejlesztési stratégiáján dolgozzanak a „válságállóság" jegyében.

Időpont: 2022. november 25. 14:00 (érkezés 13:30)

Helyszín: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem; Tudástranszfer Központ/ Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum – 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Szeretettel várnak mindenkit az Agrovirtus Akadémia programsorozatára. Mivel az esemény regisztrációhoz kötött, ezért a részvételhez a linken található űrlapot kell kitölteni és visszaküldeni.

Kövesd az eseményt az Agrovirtus Facebook oldalán.

Sok sikert a versenyzőknek, hasznos időtöltést a résztvevőknek!