New York-ban  és Tokyo-ban nem lenne annyi felhőkarcoló, ha ezekben a városokban korlátlanul lehetne olcsón építési területhez jutni és alacsony házakkal, vízszintes síkban terjeszkedni. A Mobilizátor elemes tárolási rendszere a big-bag-be, zsákba csomagolt vetőmag tárolásában mindig versenyképes lesz, amíg kifogástalan munkabiztonsági feltételekkel és olcsóbban oldja meg, a meglévő raktárak magassági lehetőségének kihasználását a függőleges síkban, mert ennél biztosan sokkal többe kerül egy új raktári alapterületi egységet létrehozni a vízszintes síkban.

Természetesen, amikor egy raktári egység (m2 vagy m3) beruházási költségeit kalkuláljuk, akkor nem csak a csarnok szerkezetének az ára számít ebbe bele, hanem a duplázó szorzóval ható kapcsolódó infrastruktúrális, finanszírozási, szervezési és egyéb járulékos költségek is. Amíg van lehetőség meglévő csarnok magassági tereinek jobb kihasználására, addig biztosak lehetünk, hogy ez általában olcsóbban megoldható, mint egy új csarnok építése.

A korszerű vetőmagtároló terek valamekkora hányadát ma a hűtve tárolásra készítik fel. Nem megengedhető meg, hogy ezekben a drágán létrehozott és üzemeltetett raktárakban kihasználatlanul maradjon akár egyetlen köbméter drágán hűtött térrész.

Tárolási rendszerünkkel ez a követelmény maradéktalanul teljesíthető a statikai, higiéniai és munkabiztonsági feltételekkel együtt. (Ne felejtsük, hogy a garmadában, gúla formában tárolt gabona csak az 1/3-át tölti ki annak a  raktártérnek , aminek tárolási rendszerünk a teljes egészét.) A Mobilizátor Kft. kifejlesztett és szabadalmaztatott egy TÜV minősített - és a HACCP higiéniai elvárásának is megfelelő - többcélú elemes tárolórendszert. A tárolási körülményekre érzékeny vetőmagot költséghatékony kezelhetőséggel, az igényesen kialakított – temperált – raktár teljes belmagasságát kihasználva, helyezi el „ modul-silo”-kban, tömbös tárolásban, egymásra halmozható egységekben.Mobilizátor Kft.

A nagy teherbírású tárolási rendszer elemei üres belsejű tárolócellák, vékonyfalú hegesztett acélidomokból. Ennek az üres „doboznak„ a belseje a tárolócella. A Mobilizátor tárolócelláiban a big-bag-eket a betárolás alkalmával rögzítjük. Ebben a tárolási módban a big-bag nem dőlhet meg soha, mint ahogy a raklapon tárolás során! Ez a világon egyedülálló biztonság!

A tárolócellák méret és kivitel szerint egyneműek, csereszabatosak, mint egy LEGO készlet. (Logisztikai segédeszköz nélkül két szintnél magasabbra halmozott, tonnás bigbag-ek tárolása olyan munkabiztonsági kockázattal jár, amit nem lehet helytakarékossággal magyarázni- a baleseti helyszíneléskor se.)
Mobilizátor Kft.

A szabadon álló, ömlesztett anyaggal megtöltött bigbag-es sajátossága, hogy fenéklapján állva, rövid idejű tárolási periódus alatt is átrendeződik belsejében a tárolt élő szemcsés anyag. Ezáltal a big-bag súlypontja megváltozik, valamilyen előre ki nem számítható irányba megdől és így onnan, ahová gépi eszközzel még biztonságosan felrakni sikerült, levenni már a változásból fakadó veszély vállalása nélkül nem lesz lehetséges.Mobilizátor Kft.

A 120x120 cm alapterületű és 150 cm magasságú modul silóban elhelyezhető big-bag-ek jellemző töltősúlya – vetőmaggal töltve – 1 tonna! Ezekből biztonságosan egymásra rakható 1+3-1+4 szint. 1 m2-en AKÁR 4 tonna MAG TÁROLHATÓ 6-7 méter magasan és BIZTONSÁGOSAN!

Ebben a modul-silóban nincs káros fizikai-kémiai-biológiai hatások miatt veszélyben a csírázó képesség. Nincs a nagy silóknál fennálló zuhanási sérülés és statikus feltöltődés miatt por-robbanás veszély (lásd legutoljára ez év nyár elején Szabadegyházán). Az alsó tárolócellában, a legalulra került szemeket sem terheli a felettük lévő anyag súlya, súrlódási ereje, nincs szemtörési veszteség. A flexibilis tartály szövési sűrűségével elősegíthető a száradás és ezzel megújuló energiákkal pótolható a fosszilisek egy része.

Itt tonnánként lehet fajtát, minőséget, száradási fokot, szennyezettséget szelektálni! Nincs szükség fajtánként nagy silókra, azok kényszerlefejtésére, ha fontosabb szempont miatt kell rendelkezésre bocsájtani az elégtelen számban rendelkezésre álló silókat. 1,5-2 m3-ben nincs melegedés, az állati kártevők ellen mechanikus védelmen túl tökéletes hatékonysággal végezhető el a tárolása során a gázosítás. Ha előfordulna probléma, annak kezelése csak egy-egy tárolócellában izolálható, ami könnyen, gyorsan elkülöníthető a többi tárolt anyagtól a probléma kezeléséig.

A szabadalmi védelem alatt álló elemes tárolási rendszerünk a big-bag-eknek raktári tárolására és polcokkal ellátva darabárura, raklapos rakatokra is használható! Az azonos beltartalmú egységekből közlekedési utak okozta tárolótérvesztés nélküli, tetszőleges méretű, több szint magasságra rakásolt tömbök képezhetők belőlük. Egymásra rakva őket, a tároló felületek halmozási szintenként megtöbbszörözhetők. Az árukat a vetőmag világában fajtánként elég elkülöníteni egymástól.

Az elemes kivitelű, többcélú tárolórendszernek használatba vételekor, kivételesen alacsony a tőkeigénye! Már 4 db-ban – egymásra halmozva – 1,5m2- alapterületen 4 t mag tárolható munkabiztonságilag és minőségileg kifogásmentesen és ehhez nem kellenek a magtárakban drágán kivitelezett, oldalnyomásra méretezett oldalfalak sem!

Mivel csereszabatos elemekből áll, később bármikor bármennyi darabbal bővíthető a meglévő elemszám, ezért a tárolási rendszer 100%-ig képes igazodni a felhasználó tárolási igényeihez és forrásellátottságához. (Évek alatt úgy lehet gyarapítani a használandó elemek számát, mint régen az iskolai takarékbélyegét.)

Mobilizátor Kft.A Syngenta Mezőtúri raktára – 25x18 x4=1800 tárolóegység egy tömbben.

Fontos munkabiztonsági tényező, hogy az elemes tárolórendszert alkotó cellákban a – változó légáteresztő képességű szövetből készülő – big-bag-ek végig rögzített állapotban vannak. Így súlypontátrendeződés esetén a big-bag-ek helyzete megdőlés ellen biztosított. A mag többszintes tárolása során az utánszárítás a kialakuló kürtő (kémény huzat) hatás miatt gazdaságos és a gázosítás egyszerűvé és hatékonnyá tehető a rendszerrel!

Igény esetén minden tároló- elem ellátható rádiófrekvenciás azonosító csip-pel (RFID). Rálátás nélkül is, egy leolvasó segítségével NYOMONKÖVETHETŐ minden tárolócella a tömbös tárolásban. Ezzel a tárolt anyag mennyiségi ellenőrzése jól dokumentálhatóan megoldható. Kiváló lehetőség lehet ez a dézsmálás elleni védelemre.

Többcélú tárolórendszerünk elemeiből egy új vagy meglévő egyszintes, nem nagy terhelhetőségű aljzattal rendelkező tárolótérben – 1,5 - 2m2-es egységenként – létrehozható egy nagyobb teherbírású, új tárolószint. Bel- és kültérben is használható.Mobilizátor Kft.

Legfőbb gabonás referenciáink:

• PIONEER HI-BRED, Szarvas  
• SYNGENTA SEED, Mezőtúr
• Gyermely Rt., Tök
• Martonvásári Kutatóintézet Bázismag Kft.

A Mobilizátor Kft.-t 2013 őszén a Vetőmag Szövetség döntéshozó testülete a Szövetség pártoló tagjaként felvette.

A magtárolásban az 1 tonnás egységekből, 1+3 magas tárolási szintet képezhetünk.Az eddigi felhasználási területek igényeihez igazodóan 1,5-2 m-es magasságú tárolócellák egymás tetejére halmozásával lehetett újabb és újabb tároló szinteket létrehozni. A Mobilizátor Kft. elemes tárolócellái többcélúak: big-bag+zsák+darabáru. Egy beruházással, egy költséggel több feladatot is meg lehet velük oldani!  Mozgatni könnyen lehet őket egy munkagépre szerelt raklapvillával vagy targoncával.
Mobilizátor Kft.A tárolócellák kezelése egyszerű, szerkezete és felületkezelése sem sérülékeny, nincs, ami elromoljon rajta! Mivel a magyarországi Pioneer szarvasi üzemében a tárolócelláink 14 éve hibátlanul működnek, megalapozott lépés a részünkről, ha a továbbiakban a legyártandó hasonló tároló elemekre legalább 10 éves garanciát vállalunk. A kézi és gépi anyagmozgatás: alulról targoncával és felülről 4-es horoggal függesztve emelhető. Használaton kívül helytakarékosan – a tárolórendszer elemeit egymásba csúsztatva lehet tárolni és szállítani. A magfeldolgozás bármely fázisában a tárolócellák ürítése gravitációs úton és borítással is megoldható. A borításos ürítés, az általunk javasolt big-bag-gel , biztosítható a big-bag zsákok többszöri alkalmazása, elkerülve a fajtakeveredést.

Egyedülálló műszaki és gazdaságossági jellemzője, miszerint: bármely alkalmazási helyszínről és feladatról egy másikra történő áttelepítése veszteségmentesen oldható meg. Az előnypontokat fokozza, hogy a tárolási rendszer lízingelhető, bérelhető. Minden pályázati lehetőséget ismerünk. Termékcsaládunk elemei benne szerepelnek GÉPKATALÓGUSBAN. A kölcsönös előnyökre törekvés jegyében, minden finanszírozási mód előzetes előkészítésére vállalkozunk.

Kattintson IDE és tudjon meg még többet a vetőmag helytakarékos és biztonságos tárolásáról!

Székhely:
Mobilizátor Kft.
8000 Székesfehérvár, Távirda u. 2/A
Magyar nyelven mobil: +36 20 942-2088
Angol és olasz nyelven: +36 30 5998 337
e-mail: container@mobilizator.hu
Web: www.mobilizator.hu