A Magyar Innovációs Szövetség által felkért 31 fős, elismert tudósokból és gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, Csák János bírálóbizottsági elnök képviseletében Bódis László helyettes államtitkár és Kiss Ádám István az NKFIH elnökének vezetésével, meghozta döntését, és kiválasztotta a 2023. év legjobb, legjelentősebb innovációit.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására beérkezett 57 kiemelkedő innovációs teljesítményt bemutató pályázat legjobbjai 2024. március 26-án ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi Termében vehetik át a díjakat.

Zsűri

A zsűrizés pillanatai – fotó: Magyar Innovációs Szövetség

Dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a szakmai zsűri gyógyszerkutatási, gyógyszerfejlesztési, nanotechnológiai, ipari technológiai, élelmiszeripari, valamint oktatástechnológiai tevékenységeket értékelt kiemelkedő színvonalúnak a 2023. évben elért jelentős innovációs teljesítményük alapján.

A 2023. évben a legjelentősebb innovációt elért szervezet részére a Magyar Innovációs Nagydíjat Kövér László házelnök és a Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottságának elnöke, Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter adja át. A társszervezetek díjait pedig az illetékes minisztériumok és hivatalok vezetői nyújtják át a leginnovatívabbnak ítélt szervezetek részére.


A 32. Magyar Innovációs Nagydíj a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósul meg.