Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója mostantól heti egyszer, minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Pünkösdi adásunkban kollégáink, Igric Dominika és Balog Tamás beszélgetett az Európai Bizottság által bemutatott stratégiákról Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével. Dezső Gábor, a Stihl szakembere a megfelelő fűrész választásáról beszélt és természetesen Dominika most is színes összeállításokkal készült. Mutatjuk miről volt szó:

A hírszemlénkben:

Bobcat TL 38.70HF Star3: Villámgyorsan tol, húz, emel és közúton 40 km/h sebességgel halad! – VIDEÓ

Mindezek mellett a DM-KER Nyrt. ezt a Bobcat teleszkópos rakodógépet most készletről, kedvezményes áron kínálja! Videónkban egy profi gépkezelő mutatja be a gépet!

Végre egy hely, ahol a hobbikertészek minden segítséget megkapnak!

Bemutatjuk a konyhakertek és gyümölcsösök növényvédelmi specialistáját: Fatudort. Lehet, még nem ismerős, de a közösségi médiában már több mint 14 000 követője van és jelenleg 40 gazdabolttal dolgozik együtt a Dunától keletre eső országrészen. Fatudor elsősorban a kiskertekben felmerülő problémák és kérdések megoldásában nyújt segítséget.

Hamarosan kezdődik az aratás – fotó: Agroinform.hu

Azután:

A NAK közleményben elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság „Termőföldtől az asztalig” és Biodiverzitás stratégiáját!  Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével.

A kamarai tagdíjbevallást és befizetést őszre halasztották, emellett további könnyítéseket terveznek a befizetés kapcsán. Az Európai Bizottság stratégiáival kapcsolatban Győrffy Balázs elmondta, az ambiciózus vagy a teljes abszurd terveket meg kell különböztetni egymástól. A jelenlegi tervezetben olyan abszurd dolgokat fogalmaztak meg, amelyek teljesíthetetlenek. Nem vehetők komolyan az előírt mennyiségek, így nem fogunk tudni versenyképesen élelmiszert termelni Európában – tette hozzá az Agrárkamara elnöke.

Forgatáson jártunk… meseszép KWS repcék között!

A KWS-nek három filmet forgattunk az új drónunkkal. Szarvas határában az új repcehibrid választékot mutatjuk be a mintaparcellákon. Érdemes megnézni.

Az akkumulátoros vagy a hagyományos motorfűrészt válasszam? – Előnyök és jó tanácsok Dezső Gábortól a Stihl szakemberétől

Alapvetően a környezet határozza meg, hogy milyen géppel dolgozik a favágó. Az akkumlátoros fűrész a településen belüli munkákhoz ajánlott, hiszen jóval csendesebb. A szakember bemutatta a Stihl robotfűgyíróját is. A fűnyírás megkezdése előtt egy kis tereprendezést igényel, de utána a telepített gép magától elvégzi a munkát.

Ti küldtétek:

Kiss Viktor áttelelő hagymapermetezés videóját láthattuk.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!