Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója mostantól heti egyszer, minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Egyre több helyre hívják forgatni az Agroinform csapatot és ennek mi nagyon örülönk. Az e heti adásban kollégáink, Igric Dominika és Balog Tamás többek között ezekről a forgatásokról számol be. Mutatjuk miről volt szó:

A hírszemlénkben:

Az öcsödi gát tehenei boldogan gázolnak a Körös-holtág vizében. Ezeket a hangokat NEKED is hallanod kell!

A napokban az öcsödi hídon hajtottam keresztül. A gátra kanyarodva a Körös holtága hemzsegett a vízimadaraktól, ezért megálltam gyönyörködni környékben. Számomra ismeretlen hangokra lettem figyelmes: tehéncsorda gázolt a vízben.

Adóváltozás miatt drágul nagyot az üzemanyag, főleg a gázolaj

A már előre beharangozott jövedéki adómértékkel emelkednek itthon az üzemanyagárak szerdától.

Tragikus ütközés szakította félbe a mezőgazdasági szállítást – FOTÓK

Dunaföldvárnál halálos baleset történt, amelyben egy traktor vontatta pótkocsiba csapódott motoros életét vesztette.

Figyelmeztetés hétfőre és enyhülő hőség jövő hétre!

Egész hétre mutatjuk az időjárás előrejelzést.

Megkezdődött az árpa aratása.

Azután:

Belvíz-szemle, és mindenhol dübörög az árpa-aratás!

A gazda számára a legszebb látvány amikor az egész éves munkája a pótkocsira kerül, biztonságban van, ez már az övé. Kolléganőnk, Igric Dominika aratási körkép összeállítását és belvíz-szemléjét láthattuk.

Nulla emisszió, meglepő tempó! – Citiwell elektromos robogókkal a városban és a telephelyen.

Hogyan kapcsolódnak az agráriumhoz az elektromos robogók? Hát úgy, hogy most lehet nyerni nálunk egyet. Ehhez nem kell mást tenni mint feladni egy ingyenes apróhirdetést az Agroinform piactéren.

A legérdekesebb gépészeti megoldások a Syngenta új, mezőtúri kutató-fejlesztő állomásán.

Nagy István adta át az új létesítményt. Most egy kis ízesítőt kaphattok a hamarosan kikerülő videóból, különösen a gépekre koncentrálva.

STIHL bemutató! Motorfűrészektől az intelligens robotfűnyírókig!

A szadai STIHL boltban jártunk, melynek a tetőtere be van rendezve egy hatalmas kertnek és ott parkol kettő robotfűnyíró, amit meg lehet nézni. Mulcsozó funkciója is van, időközönként magától kimegy és teszi a dolgát a 28 centi munkaszélességű 14 kg-os táblagépről vagy okostelefonról irányítható szerkezet.

Ti küldtétek:

Aratási körkép Simon Péter kollégánk kamerájából.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!