„A versenyen elért eredményeink igazolják, hogy a Viterra dolgozóinak mindennapi erőfeszítései és a különböző fejlesztési projektjeink sikerrel mozdítják elő cégünk fejlődését” – mondta Sztrányóczki Dávid, a Viterra Növényolajgyártó Kft. gyárvezetője.

„A három kategória, amelyben első helyezést értünk el: Termelés, Energiahatékonyság és Dolgozói elégedettség, számomra a vállalat tevékenységének eszenciáját jelentik.

Célunk, hogy a régió legbiztonságosabb és leghatékonyabban működő olajosmag-feldolgozó üzeme legyünk, ahová munkavállalóink is elégedetten és örömmel járnak be dolgozni. Büszke vagyok az elért eredményeinkre és a csapatra itt Foktőn, akikkel együtt dolgozunk a közös fejlődésen” – mondta Dávid.

„Tavaly – amikor a Viterra először jelentkezett erre a rangos versenyre – szintén nagyon jól szerepeltünk és a szakmai zsűri különdíját érdemeltük ki, idén pedig a befektetett munka visszaigazolásaként négy díjjal gyarapodtunk.

Gratulálok minden munkatársamnak és köszönöm az elkötelezett munkájukat, amivel sikeressé teszik vállalatunkat és a közös munkánkat.”

A GyártásTrend magazin és kiadója, a PPH Media Kft. 2020-ban a hatodik alkalommal hirdette meg az Év Gyára versenyt, az ünnepélyes online díjátadóra 2021. május 27-én került sor. Az Év Gyára díjat azon vállalatok nyerhetik el, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát és évről-évre új értéket teremtenek a hazai piacon.

A versenyre kilenc kategóriában várták bármilyen iparágból a hazai üzemmel rendelkező gyártó vállalatok jelentkezését, az egyes kategóriákban külön-külön is lehetett indulni, de összetett Év Gyára díjat olyan vállalat nyerhetett, aki több kategóriában is érvényes pályázatot nyújtott be, és legalább az egyikben kategóriagyőztes lett.

Viterra Növényolajgyár

A Viterra Növényolajgyár (Foktő) – Fotó: Viterra

A Viterra Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát. A gyár csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaz a ma elérhető legkorszerűbb berendezésekkel, amelyek megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak. A környezetkímélő technológia alkalmazása során minden, a gyártás során keletkező termék felhasználásra kerül. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az üzem első számú végterméke a növényolaj, a második a magas fehérjetartalmú takarmány-alapanyag (dara), ez utóbbit az állattakarmányozás használja fel.

A mintegy 160 főt foglalkoztató vállalatnál folyamatosan zajlanak a fejlesztések, jelenleg a meglévő nyersolajtermeléshez kapcsolódóan növényolaj-finomító üzemmel bővítik gyárukat, azzal a céllal, hogy a kinyert nyersolajból finomított olajat állítsanak elő. Az új finomítóegység a már meglévő üzemegységben előállított mind a négy magfajta nyersolajának finomítására alkalmas lesz. A finomítás várhatóan 2022-ben indul majd.

A Viterra cégcsoport

A Viterránál hiszünk a kapcsolat erejében. A világ élvonalába tartozó, teljeskörűen integrált mezőgazdasági hálózatunk a termelőket és fogyasztókat egymással összekötve látja el a világot fenntartható, nyomon követhető és minőségellenőrzött mezőgazdasági termékekkel. Több mint 17 500 tehetséges dolgozót foglalkoztatunk 37 országban. Tároló-, feldolgozó- és szállítóeszközeink és -infrastruktúránk stratégiai hálózata révén innovatív megoldásokkal mutatunk új utakat vevőink számára, és építünk tartós partnerségeket.

A magyar piacon 25 éve jelen lévő Viterra a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett feldolgozási és raktározási tevékenységet is folytatunk.

Viterra logo

Együtt erősebbek vagyunk és többre vagyunk képesek.

További információ: www.viterra.hu