Az új üzem – napi 1150 tonna tej feldolgozásával és több mint 100 tonna sajt előállításával – az ország egész Urálon túli területének legnagyobb kapacitású ilyen létesítménye lesz, ahol jelenleg a fogyasztók időnként akadozó ellátását részben távolabbi területekről odaszállított tejpor segítségével tudják megoldani.
Már gőzerővel zajlanak az építkezések – fotó: Shutterstock
A mintegy 200 fő részvételével, gőzerővel folyó építkezés az öt egységből álló üzem teljes infrastruktúráját és kiszolgáló részlegeit (raktározás, anyagmozgatás, stb.) is biztosítja. A nyers tej alapanyagot kelet-oroszországi tejtermelő telepek fogják szállítani.
Az új üzem szupermodern berendezésekkel lesz felszerelve, és a pasztőrözött ivótej mellett elsősorban (kemény és félkemény) sajtok gyártására rendezkedik be, de ezek mellett egyéb tejtermékek széles választékáról is gondoskodik. Külön részleg lesz beállítva a savópor előállítására, amely gyermektápszerek gyártásának fontos alapanyaga.