2023. január 31-én a Kverneland Gorup megállapodást írt alá a BC Technique S.A.S. vállalat (Franciaország) részvényeinek 100%-os megvásárlásáról, amely a sorközművelő kultivátorok, rotációs kapák, irányító interfészek egyik vezető gyártója és termékeit a Phenix Agrosystem márkanév alatt forgalmazza – írja sajtóközleményében a Kverneland Group.

A közlemény hangsúlyozza, hogy ezek a termékek és megoldások jól illeszkednek a fenntartható gazdálkodás jövőjéhez, és lehetővé teszik az ügyfelek számára a hatékony, pontos és következetes talajművelést és gyomirtást.

Yasukazu Kamada és Mathias Bounon aláírta a hivatalos részvény átruházási szerződést a Kverneland Group és a BC Technique, Phenix Agrosystem között

Yasukazu Kamada és Mathias Bounon aláírta a hivatalos részvény átruházási szerződést a Kverneland Group és a BC Technique, Phenix Agrosystem között – Fotó: Kverneland Group

Yasukazu Kamada úr (a Kverneland Group elnök-vezérigazgatója) örömmel erősíti meg, hogy a Phenix Agrosystem termékei tovább erősítik a Kverneland Group és a Kubota stratégiai elkötelezettségét a fenntartható szántóföldi gazdálkodási módszerek biztosítása iránt, és ezzel a fontos termékportfólióval bővül a kínálat – írják.

"A két vállalat termékeinek és megoldásainak egyesítésében szinergiák rejlenek, és ezáltal értékes előnyökkel járnak a forgalmazó partnerek és a gazdálkodók számára is" – idézi a közlemény Yasukazu Kamadát.

Továbbá Kamada úr a sajtóközleményben hozzátette, hogy a Phenix Agrosystem forgalmazó partnerei és ügyfelei fontos értéket jelentenek, és megerősíti a Phenix márka és a forgalmazás folytatását. Ezzel párhuzamosan a termékeket a Kverneland és a Kubota márkanév és forgalmazói hálózat alatt is bevezetik.

A Phenix termékkínálata elérhető lesz a Kverneland márkanév alatt. Elöl az Onyx sorközművelő kultivátor és hátul a Helios rotációs kapa

A Phenix termékkínálata elérhető lesz a Kverneland márkanév alatt. Elöl az Onyx sorközművelő kultivátor és hátul a Helios rotációs kapa – Fotó: Kverneland Group

A Phenix Agrosystem jelenlegi tulajdonosa, Mathias Bounon úr és csapata a BC Technique vállalatnál folytatja a munkát, hogy támogassa az átmenetet.

''A Kubota és a Kverneland Group ugyanazt a jövőképet és fejlesztési stratégiát osztja, mint a Phenix Agrosystem. Nagyszerű lehetőségeket és szinergiákat látunk abban, hogy ennek a csoportnak a részévé válunk. Ez megerősíti a Phenix termékek jelenlétét az egész világon, támogatja a környezetbarát gazdálkodási gyakorlatokat, fenntarthatóbbá és egészségesebbé teszi a gazdálkodást" – közölte Mathias Bounon a közleményben.