A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési díját. A Díj kiegészíti a Kamara két évtizedes erőfeszítéseit a magas színvonalú, gyakorlatorientált szakképzés magyarországi elterjesztése terén. A Kamara azt vallja, hogy egy korszerű, a vállalatok és az iskolák együttműködésén alapuló szakképzési rendszer lehetőségeket és előnyöket nyújt a fiataloknak, a vállalatoknak és az egész társadalomnak egyaránt.

A díj célja, hogy kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecsülések fokozásához. Egyúttal ösztönözni kívánja a vállalatokat, hogy vállaljanak aktívabb szerepet a szakképzésben.

MEGFOSZ

A díj a korszerű szakképzést elősegítő kiemelkedő projekteket méltatja – fotó: MEGFOSZ

A Szakképzési Díjra  ebben az évben „Motiváció” kategóriában a MEGFOSZ is pályázott a „Legyél Te is mezőgépész!” programjával és a MezőgépÉSZek játékával. Motiváció kategóriában 16 pályázó közül jutott be a Szövetség a legjobb 6 pályázó közé.

MEGFOSZ

Motiváció kategóriában a MEGFOSZ 16 pályázó közül jutott be a legjobb 6 közé – fotó: MEGFOSZ

A szervezet több mint 150 céget, 60 szakiskolát, minisztériumokat és kamarákat összefogó 11 pontból álló képzési- és karrierprogramja évek óta bizonyítja, hogy nem csak a szakember-utánpótlás biztosítását kívánják elérni, hanem a szakma presztízsének növekedését, a vidéki foglalkoztatottság javítását és a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességének növelését is.

Mindemelett a program indítása óta a szakmába jelentkezők számának több mint duplájára emelkedése, valamint a több ezer diákot megmozgató MezőgépÉSZek játék egyre nagyobb fejlődése és sikere is bizonyítja a szakma népszerűsítésének eredményeit. Ezt az összefogást és a kimagasló eredményeket, valamint a benyújtott pályázati projektet a Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kimagaslóan színvonalas elismeréseként, kategórián kívüli különdíjban részesítette!

MEGFOSZ

Hatalmas elismerés, hogy a MEGFOSZ programja kategórián kívüli különdíjban részesült – fotó: MEGFOSZ

A MEGFOSZ ezúton szeretné megköszönni mindazon szervezetek, vállalatok, szakiskolák támogatását akik a programunkban folyamatosan részt vesznek és a további előrelépés érdekében segítik a munkát a közös célok mentén.

Viczián Ágnes – MEGFOSZ