Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója heti egyszer, minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Ezen a héten egy rendhagyó adással készültünk, a Naki Mezőgazdasági Szövetkezet telephelyéről jelentkeztünk egy hatalmas gépcsomag átadásáról. Kollégáink Ingric Dominika és Balog Tamás Umenhoffer Péterrel, az AXIÁL marketingigazgatójával, valamint Steinhauser "Stiumi" Tamás, az AXIÁL marketingmenedzserével beszélgetttek az esemény kapcsán. 2 db 6700 Lexion és 8 db Claas traktor került átadásra. Az egyik Lexiont belülről is megmutattuk, nem mindennapi látvány fogadott. Mutatjuk miről volt szó még:

Hamarosan kezdődik az aratás (a kép illusztráció) – fotó: Shutterstock

A hírszemlénkben:

Elhunyt Bálint gazda

Bálint György, népszerű nevén Bálint gazda Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, volt országgyűlési képviselő ma este csöndben távozott az élők sorából – adta hírül az ország kertészmérnökének Facebook oldala. Bálint gazda 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.

Egy egész járást lezárhatnak Németországban egy húsüzemi járványkitörés miatt

Egy egész járást lezárhatnak a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus (Sars-Cov-2) terjedésének megállítására, mert járványgóc alakult ki egy helyi húsüzemben.

Fordulópont következik az időjárásban

Záporok, zivatarok már csak szórványosan fordulnak majd elő, a legmagasabb nappali hőmérséklet a jövő héten 22-29 fok között alakul.

Ti küldtétek:

MG Misó és Zoli Martonvásáron járt fajtabemutatón.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!