Ma északkeleten is megnövekszik a felhőzet, főleg arrafelé lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, északkeleten zivatar és felhőszakadás is, másutt inkább csak elszórtan lehet időszakos eső. Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen megerősödik, a térség északi részein gyakran viharossá fokozódik, a keletebbre eső tájakon jobbára mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet kora délután általában 19 és 25, késő este 15 és 20 fok között várható. Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen erős marad. A hőmérséklet késő este 15 és 20, hajnalban 13 és 18 fok között alakul.

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett főleg a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap. A Dunától keletre többfelé, a Dunántúlon elszórtan valószínű zápor, zivatar, a Nyugat-Dunántúlon kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon gyakran lesz viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Kedden nyugat felől csökken a felhőzet, napközben már kevés lesz a felhő, sok napsütés várható. Eleinte keleten zápor még előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szerdán az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, szórványosan valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

pipacs

Gomolyfelhő-képződésre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk – fotó: Pixabay

Csütörtökön gomolyfelhő-képződésre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhő-képződés, több-kevesebb napsütés várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Néhol megélénkül a déli szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhő-képződés, több-kevesebb napsütés várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.