A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, hazánk kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon – fogalmazott beszédében az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Veszprémben, a IX. Bakony Expón.

feldman zsolt

Feldman Zsolt Veszprémben, a IX. Bakony Expón – fotó: Agrárminisztérium

kóstoló

A kiállításon és vásáron beszélgettek a termelőkkel is – fotó: Agrárminisztérium

Hiteles válaszok, közvetlen kapcsolatok születnek

Feldman Zsolt hangsúlyozta:

"A bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van módunk beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat kapunk egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a hazai termelőket és nem utolsó sorban hazavihetjük a jó minőségű portékákat.

Fontos, hogy ezt a kapcsolatot megbecsüljük, mert az elmúlt időszakban sújtott bennünket aszály, energiaválság, áremelkedés, amely terheket az itt kiállítók is viselik."

sajtok

A bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát vonultatták fel a  kiállításon és vásáron – fotó: Agrárminisztérium


A vásáron helyi őstermelők kínálják termékeiket

"Az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, amely segít Veszprém megyének és ennek a közösségnek erősebbé válni. A vásáron helyi őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg"

– fogalmazott az államtitkár.

méz

Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet keresni – fotó: Agrárminisztérium

Az idei Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron

Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette, mint fogalmazott, a magyar méz – nemzetközi összevetésben is - minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék.

Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítéseink a magyar méhészek védelmét is jelenti. Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet keresnünk - hangsúlyozta.