Hétfőnként Árzuhanás a SPAR-nál

Az élelmiszerárak végletes elszállása után az idei év szerencsére már a "van ebben a rosszban valami kis jó is" népi bölcsességének jegyében egy másik hatásról is szól. A visszaeső fogyasztás és kereslet valószínűleg elkezdett eléggé fájni ahhoz a kiskereskedelmi élelmiszerforgalmazó láncoknak, hogy egy tél közepén lassan induló, de tavaszra már szabad szemmel is jól látható tempóra gyorsuló árversenyben feszüljenek egymásnak, beáldozva a profitot a volumen oltárán.

Az illúziók és az ábrándozás kora lejárt: ha csak olcsóbban lehet eladni a terméket, akkor csökkenteni kell az árakat, és igazodni kell az új piaci körülményekhez.

Még pontosabban a sort az Aldi kezdte, tartósan 20 százalékkal csökkentve a vaj árát, majd őket követte a Lidl, a CBA és a Penny, valamint az Auchan. Most a Spar Magyarország adott ki közleményt, mely szerint mostantól még nagyobb fokozatra kapcsolnak és az Árzuhanás Promóció keretében hetente megjelenő terméklista csökkenő áraival igyekszik majd még vonzóbbá tenni a kínálatát a SPAR és INTERSPAR áruházakban.

Az árcsökkenés mértéke a Promócióban ettől a héttől, terméktől függően 5 és 39 százalék közötti érték lesz.

Folyamatos árkontroll

A SPAR szakemberei folyamatosan felülvizsgálják majd az árakat, melynek eredményeként az Árzuhanás Promóció keretein belül hetente újabb és újabb termékek ára csökken a SPAR és INTERSPAR áruházakban. A vállalat minden hétfőn konkrét terméklistát tesz közzé, melyet IDE KATTINTVA lehet elérni, ebből lehet tájékozódni az aktuális árcsökkenés mértékéről.

A visszaeső fogyasztás és kereslet valószínűleg elkezdett eléggé fájni ahhoz a kiskereskedelmi élelmiszerforgalmazó láncoknak.

A SPAR szakemberei folyamatosan felülvizsgálják majd az árakat, melynek eredményeként az Árzuhanás Promóció keretein belül hetente újabb és újabb termékek ára csökken a SPAR és INTERSPAR áruházakban. Kép: Wikimedia

Az árcsökkenés mértéke a promócióban ettől a héttől minimum 5 százalék, maximum 39 százalék, terméktől függően.

Március 13 hétfőtől az alábbi árcsökkenések várhatók:

  • kenyerek, kalácsok ára 13-39 százalékkal
  • szalámik, sonkák, párizsik ára 5-21 százalékkal
  • száraztészták ára 5-10 százalékkal
  • rizsek ára 6-8 százalékkal
  • tejfölök, UHT tejek, joghurtok, kefirek és túrók ára 5-10 százalék között
  • egyes lisztek ára 9 százalékkal megy lejjebb.

Az árcsökkenés mértéke a promócióban ettől a héttől minimum 5%, maximum 39%, terméktől függően.

A visszaeső fogyasztás és kereslet valószínűleg elkezdett eléggé fájni ahhoz a kiskereskedelmi élelmiszerforgalmazó láncoknak, hogy egy tél közepén lassan induló, de tavaszra már szabad szemmel is jól látható tempóra gyorsuló árversenyben feszüljenek egymásnak, beáldozva a profitot a volumen oltárán. Kép: Spar.hu

A Sparnak nem ez az első ilyen lépése, március 2-ától már 16-36 százalékkal olcsóbban kínálják a sajtválaszték meghatározott cikkeit a Szédületes Akció keretein belül. Az érintett termékek listája és az akció részletei IDE KATTINTVA érhetők el. Emellett a vállalat januárban több, mint 600 vegyi áru és kozmetikai cikk fogyasztói árát csökkentette, megcélozva azt, hogy ezek ára a drogériákban kapható termékek áránál ne legyen magasabb. Az érintett termékeket piros árcímkével jelölve találják meg a vásárlók. A Spar által eddig kínált kedvezmények továbbra is érvényben maradnak.

(Forrás: spar.hu, Képek: spar.hu, Wikipédia)