A Szigeti Gin új projektjét, a háromféle ízben kapható kézműves gint a kiemelkedő hungarikumok ihlették. A termékkel szeretnének hozzájárulni a magyar hagyományok ápolásához, és tovább szeretnék növelni Kalocsa város hírnevét is.

A magyarság és a kalocsai motívumok megtestesülése egyetlen, minőségi ginben

A Szigeti Gin Kalocsáról, a hungarikumok városából származik és a magyarságtudat ihlette. Ez pedig nemcsak az alkotók gondolkodásmódján vehető észre, hanem a termékekről is sugárzik. A termékek csomagolása is igazán magyaros, de különleges ízviláguk is igazi hungarikum.

Az italokkal nem csak belekóstolhatunk a hagyományokba, de fejet is hajthatunk a magyar ősök előtt, akik kitaposták előttünk az utat ezekkel az ízekkel vagy éppen a csomagoláson megjelenő motívumokkal.

gin ital hungarikum

Kóstolj bele Magyarországba ezekkel a finom italokkal! Fotó: Szigeti Gin

A Szigeti Gin elkészítése kapcsán nagyon fontos kritérium, hogy az italok csak és kizárólag válogatott, prémium minőségű alapanyagokból készülhetnek. Az italok így különlegesek, magas kvalitásúak és egyben utánozhatatlanok is.


Az italok alapjául magas minőségű gabona- és borókapárlat szolgál, melyet többnyire magyar földön termett és válogatott összetevők színesítenek, mint amilyen a ribizli, a cseresznye, az eper, a rózsa, a kamilla vagy a menta.

A három íz közül mindenki megtalálhatja a maga kedvencét

A Szigeti Gin jelenleg háromféle ízvilágban érhető el, amelyeket a magas minőség és az elragadó csomagolás mellett összeköt az aromák esetében megtapasztalható magyarságtudat és hagyománytisztelet.

A fekete Szigeti Gin például a fekete bogyós gyümölcsök ihletésében született, míg az ezüst Szigeti Gin esetében a citrusos és mentás frissesség kapta a főszerepet, a fehér Szigeti Gin ízét pedig a kalocsai népművészeti motívumokon megjelenő növények ihlették.

Ezt az italt magyarok készítik magyaroknak, illetve azoknak a turistáknak, akiket elragadtak csodás hagyományaink és szeretnének magukkal vinni néhány cseppnyi Magyarországot.