A kecskeméti székhelyű vállalat célkitűzése a profiljához kapcsolódó lehető legmagasabb minőségű versenyképes gyártási környezet kialakítása. Az egyetemmel kialakított együttműködés közös fejlesztéseket és projekteket segíthet elő.

A MUMGÉP Kft. felajánlása révén a nyáron több munkagépet szállítottak a Fülöp-szigetekre.

A MUMGÉP Kft. felajánlása révén a nyáron több munkagépet szállítottak a Fülöp-szigetekre – fotó: MATE

Az innovációs műhely átadásán Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora elmondta, hogy az együttműködés közös piaci lehetőségeket ígér nemzetközi téren is. A MUMGÉP (Magyar Út- és Mezőgépgyár) Kft. felajánlása révén a nyáron több munkagépet szállítottak a Fülöp-szigetekre. Ezek az eszközök a MATE egyik kiemelt partnere, a PhilRice Kutatóintézet rizstelepeinek útjait gondozzák. A két intézmény közötti kapcsolatok 2017-ben indultak az Agrárminisztérium támogatásával és azóta több kutatócserére is sor került.

A MUMGÉP felajánlását, a MATE és a PhilRice együttműködését Frank R. Cimafranca, a Fülöp-szigetek budapesti nagykövete is méltatta.

Robotti: gyors reagálás az új igényekre

Gyors reagálás az új piaci igényekre – fotó: MATE

Kötél Tamás, a MUMGÉP Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat az autonóm géprendszerek fejlesztését tűzte ki céljául és ebben gyümölcsöző együttműködés alakulhat ki az Egyetemmel. Kiemelte, hogy a hazai tulajdonú, kis méretű vállalkozás gyorsan képes reagálni új piaci igényekre.

A MUMGÉP Kft. meghatározó gyártmánypalettája egy útjavító géprendszer, amit megfelelő műszaki tulajdonságokkal rendelkező traktorral lehet üzemeltetni. A kihelyezett innovációs műhely alapítása alkalmából működés közben bemutatott gépsort függesztett és vontatott gréderek, kőtörő-keverő gép, valamint egy hidraulikus hajtású tömörítőgép alkotják. A technológiai rendszer alkalmas föld- és vízkötésű makadámutak építésére és rendszeres karbantartására.

Gyuricza Csaba Frank R. Cimafrancával, a Fülöp-szigetek budapesti nagykövetével és Kötél Tamással, a MUMGÉP Kft. tulajdonosával és ügyvezetőjével

Gyuricza Csaba Frank R. Cimafrancával, a Fülöp-szigetek budapesti nagykövetével és Kötél Tamással, a MUMGÉP Kft. tulajdonosával és ügyvezetőjével – fotó: MATE

A MUMGÉP Kft. az útjavító gépsoron túl gyárt még egyéb mezőgazdasági gépeket is, mint például altalajlazítókat.

A MATE korábban Jánoshalmán, a Renner Bt. központi telephelyén és Szentendrén, az ABZ Drone Kft. központjában alapított kihelyezett innovációs műhelyt.

Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.