Pénzügyi partner a fejlődéshez

A cég 4200 hektáron gazdálkodik, 130 főt foglakoztatva ezzel a régióban. Elsősorban kalászos gabonát termesztenek, de megtalálható a gazdaságban többek között a rozs, a tritikálé, a cirok, és a napraforgó is. Szabó Lajos elnök-vezérigazgató 2002 óta, immáron 17 éve vezeti sikerrel a céget és egyben 17 éve az MKB Bank hűséges ügyfele is

„Az MKB Bank szakemberei a kezdetektől fogva támogatnak az elképzeléseim megvalósításában, az ötletek kidolgozásában és segítenek a projekteket pénzügyileg finanszírozható formába önteni. Olyan pénzügyi megoldásokat is mutatnak, melyek esetleg még ismeretlenek számunkra, de vállalkozásunk szempontjából kiváló lehetőségek rejlenek bennük” – mondta Szabó Lajos.

Szabó Lajos

Szabó Lajos elnök-vezérigazgató, Hódagro Zrt.

Szakmaiság, minőség

A Hódagro Zrt. nagy hangsúlyt fektet a korszerű technológia beszerzésére, a géppark fejlesztésére, előnyben részesítik a víz- és energiatakarékos eszközöket, módszereket. 1 milliárd 700 millió forintos beruházást hajtottak végre a gazdaságban, melynek finanszírozásában az MKB Bank biztosította a teljes financiális hátteret. A gépparkot a legmodernebbre cserélték, megtörtént az állattenyésztési telepek technológiai felújítása és ők kezdték el a régióban először alkalmazni a mulcs technológiát.

„Az MKB Bank és Agrárpartner programja értik és figyelembe veszik a vállalkozás szempontjait is, tekintettel vannak arra, hogy mindkét fél érdekei érvényesüljenek. Megnyugtató számunkra, hogy biztos pénzügyi háttérrel kezdhetünk fejlesztésekbe, végezzük a napi munkát.”

MKB

A gazdaságban 1 milliárd 700 millió forintos beruházást hajtottak végre, melynek finanszírozásában az MKB Bank biztosította a teljes financiális hátteret.

Szabó Lajos számára a szakmaiság a legfontosabb: az élet azt igazolja, aki a mindennapokban azt keresi, hogyan lehet pénzügyileg tudatosan, költséghatékonyan gazdálkodni, aki törekszik a minél nagyobb termésmennyiség betakarítására, a minél magasabb haszon elérésére adott területen.

„Példaértékű az együttműködés az MKB Bank szakembereivel és úgy látom, mindkettőnk számára fontosak az agrárszakmai értékek, a professzionális színvonal, a magas minőség.”

A Szabó Lajos vezette vállalat 170 millió forintos beruházással fejlesztette tehenészetét, amely kiváló példája a színvonalas gazdálkodásnak. Az éves tejtermelés állatonként eléri a 11 700 litert, mellyel az országos ranglista 10-20. helyét foglalják el.

Bizalom

A cég szakértő működése és sikerei révén Dél-Kelet-Magyarország meghatározó gazdaságává nőtte ki magát. A környékbeli gazdák követendő példaként tekintenek a Hódagrora, árgus szemekkel figyelik tevékenységüket és követik példájukat.

„Egy közösség életében fontos, hogy legyen, aki segít, aki irányt mutat. Ez nemcsak nagy megtiszteltetés és büszkeség, hanem nagy felelősség is. A bizalommal nem lehet visszaélni.”

Szabó Lajos hangsúlyozza, a pénzügyek terén is elengedhetetlen a bizalom és a megbízhatóság. „A mezőgazdaságot ismerő és értő pénzügyi partnerre van szükség, akinek bízhatunk a javaslataiban. Az MKB Bank szakértői proaktívan azt tanácsolták, hogy a hiteleinket váltsuk NHP fix-re. Elfogadtuk a javaslatot és ezzel a döntéssel végül financiálisan sokkal jobban jártunk.”

Az MKB Bankban Szabó Lajos és a Hódagro Zrt. megtalálta azt a pénzügyi partnert, mely nemcsak gördülékenyen intézi az ügyeket, rugalmasan áll az ötletekhez, hanem segíti őt innovatív tervei megvalósításában.

Jancovius-Lovas Ildikó

mkb.hu/agrar

MKB