Mennyiért lehet majd tankolni?

Az üzemanyagok árstopja 2022. november 6-án 23:00-kor ér véget – jelentette be Gulyás Gergely az este 10 óra után kezdődő rendkívüli kormányinfón. A Mol kutakon a következő árak lesznek:

95-ös benzin: 641 Ft/liter

gázolaj: 699 Ft/liter

Kár, hogy vége ennek a sikernek

Az alacsonyabb ár jó döntés volt, 13 hónapon át kitartottunk, ha úgy tetszik, ez siker, kár, hogy vége van ennek a sikernek – mondta Gulyás Gergely arra a kérdésére, hogy már korábban is voltak készlethiánnyal kapcsolatos problémák.

Mennyi veszteséget okozott az üzemanyagok hatósági ára a Molnak?

Az ársapka nagy veszteséget okozott a Molnak – mondta Hernádi Zsolt.

Fájdalmas időszak volt az olajtársaságnak, de fizetőképes maradt – tette hozzá.

Mi lesz a többi ársapkás termékkel?

Minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet termékhiányhoz. Ha nem lesz biztosítható tömegesen egy termék, akkor az ársapka értelmét veszti – válaszolta Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy a többi árstop meddig tartható fenn.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2022. december 6-án – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mikor szűnik meg a káosz a benzinkutakon?

Kérdésre Hernádi Zsolt elmondta, hogy a benzinkutakon kialakult káosz viszonylag gyorsan elcsitul és az importőrök is visszatérnek majd. 1-1,5 hónapig eltart, mire normális stabilitás lesz – tette hozzá.

A Mol eddig bírta

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy "elmentünk a falig", "a Mol eddig bírta", az ellátást már nem tudták biztosítani. "Nem bírunk többet teljesíteni, mint amit eddig tettünk" – mondta.

A Mol elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy az elmúlt napok forgalma közel duplája volt az elmúlt évinek és 871 darab olyan nagykereskedelmi rendelés volt, amit nem tudtak kielégíteni.

Hernádi Zsolt arról is beszélt, hogy a töltőállomásaik negyedében volt leürülés az elmúlt napokban. Amióta a Mol van, ilyen nem történt.

A múlt héten 2,2 millió vásárlót szolgáltak ki, ez a legrobosztusabb turistaforgalomnak felel meg a töltőállomásoknál – tette hozzá.

Itt a bejelentés a benzinárstopról!

Gulyás Gergely bejelentette, hogy a Mol javaslatára a Kormány megszünteti a benzinárstopot.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy a hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány – a Mol javaslatára – a benzinárstopot megszünteti.

A 480 forintos üzemanyagárat nem lehet az ország összes benzinkútján a magyar családoknak biztosítani – tette hozzá.

A Kormányinfót itt nézheted vissza:

Kedden este, 22:30-kor váratlanul Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgató.

A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellettközölte ma a nap folyamán Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

Indexkép: MTI/Soós Lajos