A Precíziós Gazdálkodás – Megoldások és Megtérülés című könyv a PREGA 2018 – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás előadásainak összefoglaló kiadványa. A 2018-as PREGA Konferencia a precíziós gazdálkodás gyakorlati megoldásait és megtérüléseit mutatta be

• a szántóföldi növénytermesztés, 
• a kertészet,
• az állattenyésztés és 
• az élelmiszeripar területén.

A PREGA könyvben a precíziós gazdálkodással kapcsolatos fejlesztésekről és eredményekről olvashat. A kiadványból megismerheti többek között a távérzékelés és az adatgyűjtés új megoldásait a szántóföldi növénytermesztésben, a munkaerőhiány orvoslásának lehetőségeit a kertészeti ágazatban, tájékozódhat az állattartásban alkalmazható digitális technológiákról vagy az élelmiszeripar innovatív fejlesztéseiről. Emellett a precíziós gazdálkodást alkalmazó termelők gyakorlati tapasztalatait is elolvashatja a kiadványban.

PREGA

"A PREGA 2018 könyv nemcsak elméleti előadásokat, hanem a gyakorlatban bemutatott eredményeket is összefoglal. A 2018-as konferencián az előadóktól gyakorlatias, szakmailag megalapozott előadásokat hallhattunk. Az idei konferencián nagyszerű előadásokat tartottak azok a termelők is, akik a precíziós gazdálkodás elemeit saját gazdaságukban már alkalmazzák, tehát kipróbált technológiákról és valós eremdényekről beszéltek. Az előadók komoly eredményeket értek el a különböző növénykultúrákkal, előadásukban bemutatták, hogyan állt át gazdaságuk a precíziós termelésre, és azt is, hogy milyen megoldásokkal, milyen eredményeket értek el" – emelte ki a könyvvel kapcsolatban dr. Milics Gábor a Széchenyi István Egyetem docense.

A Precíziós Gazdálkodás – Megoldások és Megtérülés című könyv megrendelhető ezen a linken.
A könyv ára: 4500 Ft

A II. PREGA SCIENCE – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Tudományos Konferencia előadásai szintén megjelennek egy angol nyelvű összefoglaló kiadványban, amelyben a precíziós gazdálkodással kapcsolatos hazai és nemzetközi tudományos kutatásokról és eredményekről értesülhet. A konferencián dr. Nicolas Tremblay, a Nemzetközi Precíziós Mezőgazdasági Társaság (ISPA) elnöke és Viacheslav Adamchuk a társaság titkára is előadást tartott, majd két szekció összesen 20 előadója számolt be a precíziós gazdálkodással kapcsolatos magyar kutatásokról.

A PREGA SCIENCE 2018 könyv megrendelhető ezen a linken.
A könyv ára: 3100 Ft.

Mentsd el a naptáradba Magyarország precíziós konferenciáját!
PREGA 2019 – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás
Időpont: 2019. február 20.
PREGA SCIENCE – Precíziós Gazdálkodási Tudományos Konferencia
Időpont: 2019. február 19.