Mai napig sok helyen aktuális probléma az utak járhatósága. A külterületen levő mezőgazdasági, föld- és dűlőutak mellett fekvő tanyák, majorok biztonságos elérhetősége nehézségekbe ütközik, valamint a mezőgazdasági vállalkozók, őstermelők munkavégzési helyeinek megközelítése is. Szintén gondot okozhatnak a földben levő fák gyökerei és a tarvágás következtében ott maradó tuskók. A Tend-Mix Bau Kft. segít e problémák megoldásában és mindezt költséghatékonyan teszi.

Sáros út

Sáros út – fotó: Split Shire

A cég története

Anyacégük, a Tendix Hungária Kft. 2013-ban alakult kereskedelmi vállalkozás, ami 2015 óta foglalkozik kivitelezéssel is. Ezt a kivitelezési üzletágat szervezték ki 2019-ben a Tend-Mix Bau Kft-be. Önkormányzati és mezőgazdasági utak kezelésében is sikeresen alkalmazott technológiájuk egyaránt alkalmas belterületi és külterületi utak felújítására.

Részletesebben internetes felületeiken is tájékozódhat:

https://www.facebook.com/tendmixbau

www.tend-mix.hu

Gyakori probléma

Tele van az ön által megművelésre szánt területe fatuskókkal, gyökerekkel, és még grátiszban köves is? A cserjéktől már nem látja az utat? Egymenetben szeretné mindezeket leküzdeni?

A Tend-Mix Bau Kft. segít! Nézze meg az alábbi videót, mire is képesek a FAE SFH adapterei:

Fae SFH adapter munka közben

Fae SFH adapter munka közben – fotó: Fae Group

Az útstabilizációs munkálatok mellett a cég vállal mezőgazdasági területek rekultivációjában való részvételt is. Még ha a terület köves is, vagy fák gyökerei szövik át, és esetleg tuskómaradványok is vannak benne... Az FAE SFH 225 adapter képes bozótos fás területeken a fatörzseket legfeljebb 45 cm max. átmérőig, köveket akár max. 35 cm átmérőig homogenizálni. Maximum 40 cm munkamélységig. A tuskók, szármaradványok, bozótosok és gyökerek megsemmisítésére a Tend-Mix Bau Kft. egy olyan rendszert alkalmaz, ami tuskó- és talajmaró is egyben, mindezt egy menetben.  Egyrészt, hogy azonnal lehessen a növényeket ültetni. Másrészt így tápanyag-utánpótlást is végeznek a cég munkatársai, mert az összeaprított növényi hulladék komposzttá érik.

FAE SFH 225 típusú Kő- és Szárzúzó adapter

FAE SFH 225 típusú Kő- és Szárzúzó adapter – fotó: FAE Group

FAE SFH 225 típusú Kő- és Szárzúzó adapter

FAE SFH 225 típusú Kő- és Szárzúzó adapter – fotó: FAE Group

Sokszor gondot okozhat a külterületeken élő gazdáknak, hogy ha esik az eső, a sáros, kátyús utakon jobb, ha traktorra ülnek, mert személygépkocsival a tanya megközelítése esélytelen! A Tend-Mix Bau segít, hogy ez ne így legyen:

Technológiájának lényege: Talajstabilizáció, ez alatt azt értik, amikor a talaj bizonyos tulajdonságait kötőanyag-bevitellel javítják. Ilyenkor a kötőanyagot a helyszínen összekeverik a helyi anyaggal, majd azt visszatömörítik a legmegfelelőbb víztartalom mellett. Bizonyos kémiai és mechanikai változások révén a talajt a stabilizáció tartósan állékonnyá, teherbíróvá teszi, továbbá ellenállóvá a víz és a fagy rongáló hatásaival szemben. Ez a technológia kiválóan alkalmas mezőgazdasági földutak, zúzottkő utak, aszfaltmakadám utak megerősítésére, felújítására.

Parád-Fényespuszta erdei út talajstabilizálás előtt és után

Parád-Fényespuszta erdei út talajstabilizálás előtt és után – fotó: Tend-Mix Bau Kft.

A Tend-Mix Bau Kft. által alkalmazott technológia kiváló minőségű, teherbíró, alépítményt eredményez, alacsony költség mellett!

Néhány kép a Tend-Mix Bau által készített utakról

Néhány kép a Tend-Mix Bau által készített utakról  – fotó: Tend-Mix Bau kft.

A cég technológiájáról készült rövid film:

Talajstabilizáláshoz nagyteljesítményű gépek kellenek

A Tend-Mix Bau Kft. által talajstabilizáláshoz használt gépek nem ismeretlenek a mezőgazdasági felhasználók körében. Így pl. a Fendt 936 Vario traktor, amelyet az Axiál Kft-től bérel a cég, kiválóan működik, együtt az anyacégük által forgalmazott FAE MTH-225 típusú talajmaróval, amely lehetővé teszi a talaj homogénné tételét és poralakú kötőanyag egyenletes összekeverését pl. mésszel, cementtel, stb.

Talajstabilizálás mellett alkalmas pl. sziklamarásra, kőtörésre, aszfaltmarásra. Max. munkamélysége 50 cm. A Tendix Hungária Kft. 300 LE feletti traktorokhoz árusítja.

Fendt 936 Vario FAE MTH-225 típusú talajmaróval

Fendt 936 Vario FAE MTH-225 típusú talajmaróval – fotó: Axiál Kft.

Legyen szó utak stabilizálásáról és/vagy mezőgazdasági területek rekultiválásáról, forduljanak Tend-Mix Bau Kft. munkatársaihoz bizalommal. Kérjék ingyenes árajánlatukat, helyszíni felmérésüket!

Elérhetőségek:

Karácsony Koppány
Projektvezető
Telefon:+36 70 403 6059
tend-mix@tend-mix.hu

Máthé Gusztáv
Területi képviselő
Telefon: +36 70 316 3718
mathe@tendix.hu