A Frisomat huszonötéves magyarországi jelenléte során több mint 1500, jelentős részben mezőgazdasági célú csarnokot épített. A cég minőségi anyagokból, minőségi munkával készülő acélcsarnokai a mezőgazdaság bármely ágában tevékenykedő gazda számára remek választást kínálnak az egyszerű terménytárolótól a hőszigetelt feldolgozóüzemig.

A modernizálódó mezőgazdaságban a rugalmas és gyorsan épülő könnyűszerkezetes épületek sokoldalú megoldást nyújtanak a bővítési igényekre. Nem meglepő, ugyanis egy jó minőségű acélcsarnok sokféle célt szolgálhat: funkcionálhat gabonatárolóként, sertés-vagy baromfitelepként, de zöldségtárolóként is. Sok esetben, például egy géptároló vagy műtrágyatároló esetén egy oldalt nyitott épület is elégséges lehet.

Minőség, amit ajánlanak

Műtrágyatároló épült például a somogyi Kánya-Ker Kft. számára – utóbbi projektnél érdemes megjegyezni, hogy az ügyvezető, Orbán Gyula ajánlás útján került kapcsolatba a Frisomattal. Nem is csalódott a cégben – a projekt kapcsán a gyorsaságon költséghatékonyságon túl a messzemenőkig rugalmas vevőkiszolgálást emelte ki.

csarnok

A Kánya-ker nyitott oldalú műtrágyatárolója

A Frisomat ugyanis nemcsak megbízható és rugalmas, hanem az egységesített kivitelezési folyamatnak és az évtizedes rutinnak köszönhetően nagyon gyors is: a csarnokok a tervezés és az engedélyek beszerzése után néhány hét alatt felépülnek. Ne tévesszen meg azonban senkit a kivitelezés sebessége: ezek az épületek a csavarokkal történő összeszerelésnek és a jó minőségű alapanyagoknak köszönhetően rendkívül időtállók. Mivel a horganyzott acélelemek nem hegesztve vannak, hanem csavarozva, így sokkal kevésbé hajlamosak rozsdásodásra.

Komplex megoldások

Egy műtrágyatárolónál nincs szükség bonyolult műszaki megoldásokra, egy modern baromfitelepnél azonban annál inkább: nemcsak állandó hőmérsékletű és folyamatosan keringetett levegőre, hanem egy bonyolult etető-és itatórendszer beszerelésére is szükség van. A Hercsi-Hús Kft. pont ezért választott egy Frisomat csarnokot, amelynek már a szerkezetébe beépítették az etető-és itatórendszert. Az épületet ezután szendvicspanelekkel szigetelték, majd beszerelték a levegő keringetéséhez szükséges ventilátorokat. További előny, hogy a kiváló minőségű, horganyzott acél nem korrodálódik az állati ürülék, illetve a felszabaduló ammónia hatására.

baromficsarnok

A Hercsi-Hús Kft. baromficsarnoka

Négy a magyar igazság!

A mezőgazdaságban, ahol kiemelt fontossága van a megbízhatóságnak, az ember szívesebben dolgozik ismert és már bizonyított partnerekkel. A professzionálisan, jó minőségben elvégzett munka újabb megrendeléseket fialhat – így történt ez a Békéscsaba melletti Kerek-tanyán, amely egy folyamatosan bővülő családi vállalkozás. Az első két csarnok még 2008-ban épült, azóta pedig két újabb csarnokkal bővült a gazdaság.

csarnok

Az egyik legnépszerűbb gabonatároló típus, az Omega Plus

„Elégedettek voltunk a Frisomat csarnokaival, a további beruházások esetén sem gondolkodtunk másban. Ez az utolsó csarnok, ami elfér erre a telephelyre, így könnyen döntöttünk a már jól bevált és számunkra megfelelő műszaki színvonalú Frisomat csarnok mellett” – nyilatkozta Béres András cégvezető.

A Frisomat költséghatékonyságának, jó minőségének és remek vevőkiszolgálásának köszönheti sikereit – látszik, hogy erre a kombinációra a magyar mezőgazdaságban is komoly igény van.

www.frisomat.hu