A Corteva Agriscience a magyar mezőgazdaság egyik meghatározó vállalata, így a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok elérhetőségére, ezen keresztül a hazai élelmiszer-termelésre jelentős hatással van. Ennek tudatában azon dolgozik, hogy még a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folyamatosan biztosítsa Magyarországon a kiváló minőségű Pioneer vetőmagok és a jól bevált, hatékony növényvédő szereinek ellátását a gazdálkodók részére – írja a Corteva Agriscience közleménye.

A Corteva Agriscience számára elsődlegesen fontos alkalmazottai, vásárlói és beszállítói egészségének védelme, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása. Ezért napi szinten figyelemmel kíséri a COVID-19 járvány hatásait. A termelési és szállítási képesség fenntartása érdekében rendszeresen felülvizsgálja az alkalmazottai egészségére és biztonságára, a cég további működésére vonatkozó előírásokat,

hogy megvédje dolgozóit, a növényvédő szer gyártó és vetőmag előállító üzemeit, az ellátási láncokat és a cég lehetőségeit, hogy továbbra is biztonságosan és hatékonyan tudjon működni.

Figyelemmel kísérik a helyi hatóságok, illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzé tett információkat és ezek alapján módosítják a terveiket.

A szarvasi üzemben teljes kapacitással dolgoznak, hogy a kiszállítás zavartalanul folyhasson – fotó: Pixabay

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges termékek, a megrendelt mennyiségben rendelkezésre állnak a kereskedelmi partnerek raktáraiban, valamint a következő időszakban folyamatosan kiszállításra kerülnek. Ugyanakkor a hirtelen megnövekedett korai termelői igények, komoly kihívás elé állítják gyártási folyamatokat, valamint a kereskedő partnereket is.

A vállalat azonban szeretne mindenkit megnyugtatni, hogy a szezonális mezőgazdasági munkák optimális idejét alapul véve, az áruk beérkezése, kiszállítása megfelelő ütemben halad.

A szarvasi üzemben a Pioneer vetőmagok feldolgozása jelenleg zavartalan és a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy kereskedelmi partnereihez időben kiszállítsanak, ezért teljes kapacitással dolgoznak a hétvégéket is beleértve. Mind a kukorica, mind a napraforgó vetőmagok kiszállítása folyamatos.

• A linolsavas és a magas olajsav tartalmú Pioneer hibridek túlnyomó részét március végéig ki lesznek szállítva. Ápriliselejétől az import tételek beérkezése után az eddigi rendeléseken felüli igényeket is képesek lesznek kielégíteni.

• A megrendelt és visszaigazolt Pioneer hibridkukorica vetőmagokat - egyes esetekben némi cserével - biztosítani  tudják. Azon dolgoznak, hogy legkésőbb április első dekádjában minden rendelés kiszállításra kerüljön.

• Áprilisban, az eddig gyakorlatnak megfelelően, helyi raktáraikból - a forgalmazók segítségével - képesek lesznek majd az azonnali vetőmag igények kiszolgálására, mind napraforgó, mind kukorica esetében is.

A gyártás és kiszállítás, a tervezett havi ütemezés szerint történik – fotó: Agroinform.hu

A Corteva növényvédő szer vevőszolgálati részlege figyelemmel kíséri a nyersanyag beszállítók és a gyárak helyzetét és minden termék logisztikai mozgatását. A gyártás és kiszállítás, a tervezett havi ütemezés szerint történik. Növényvédelmi termékek folyamatosan érkeznek, elérhetőek. A tervezett igényeken felüli, extra mennyiségek kiszolgálását a folyamatosan beérkező szállítmányokból tudják teljesíteni.

Beszállítói hátterük és kiszállító logisztikai partnereik is komoly kihívásokkal szembesülnek a jelenlegi helyzetben, így előfordulhatnak csúszások, késedelmek. Emiatt megértésüket kérik ebben a rendkívüli időszakban! A Corteva Agriscience kollégái továbbra is szívesen válaszolnak termékeik beszerzésével, valamint a szakmai kérdésekkel kapcsolatban telefonon vagy emailben, illetve amennyiben szükséges, a biztonsági előírások maximális betartásával személyes találkozáson is.