Legfontosabb területei a vetőmagellátás, a növényvédelem, az állat- és növényegészségügy, a gépesítés és a professzionális kertészet. Évente több mint 200.000 szakértői interjú lebonyolításával a csoport részletes adatokat szolgáltat helyi és globális döntéshozók számára.

Burkgard Kleffmann vezérigazgató maga is egy farmon született, és ott nőtt fel, ám amikor befejezte a tanulmányait, egy piacelemző vállalatnál kezdett dolgozni részmunkaidőben. „Interjúkat készítettem számukra, de hamarosan rájöttem arra, hogy kérdéseiknek semmi közük sincs a tényleges gazdálkodási gyakorlathoz” – mondja Burkhard Kleffmann.

Jelenleg, 29 évvel később, a Kleffmann csoport a mezőgazdasági szektorra és az ezen a területen működő vállalatokra szakosodott, beleértve a pénzügyi szolgáltatásokat és a biztosító társaságokat. A Kleffmann csoport az ebben a szektorban működő két globális szakértő vállalkozás egyike, és a nagy exportpiacokra, többek között az USA-ra, Kanadára, Brazíliára, Argentínára, Oroszországra és Ukrajnára összpontosít.

vetőmag

A vállalat legfontosabb területei a vetőmagellátás, a növényvédelem, az állat- és növényegészségügy, a gépesítés és a kertészet – fotó: Agroinform.hu

Akárcsak több más szektorban – köztük a mezőgazdaságban –, a digitalizálás itt is fontos szerepet játszik. Ez nemcsak a piackutatás folyamatait érinti, hanem  az adatok más tényezőkkel kombinálva történő felhasználását, például a potenciális termések előrejelzésében.

A Kleffmann csoport farmer-panel szemléje gazdaalapú információkat gyűjt világviszonylatban a növényekre vonatkozóan, beleértve a felhasznált vetőmagvakat és a növényvédelmi intézkedéseket.

„Számunkra az adatvédelem különösen fontos, minden adat anoním és a szerverek közvetlenül a vállalatunk központjában vannak elhelyezve” – magyarázza Burkhard Kleffmann vezérigazgató. „Ezen túlmenően, a műholdas adatokat mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével dolgozzuk fel a növénytermesztő területek fejlődésének világméretű megfigyelése érdekében. A begyűjtött adatok további elemzés céljából hozzáférhetőek” – mondja Kleffmann.

A Kleffmann csoport független szakértő a mezőgazdasági adatok feldolgozása, elemzése és kiértékelése területén, és az egyetlen olyan szakértő cég, amely kombinálja a multispektrális- és radaradatokat a farmalapú interjúkkal és szakértői tanácsokkal. Az általuk összegyűjtött részletes eredményekek az egész világra kiterjedően tartalmazzák a főnövények területfelméréseit 98 százalékig terjedő pontossággal. Az adatok és az elemzések segítenek a vállalatoknak a különböző művelt területek hatékony összehasonlításában, figyelembe véve, hogy milyen növényeket termesztenek és mekkora területen – országos, regionális és helyi szinteken.