A Böszörményi Baromfifeldolgozó és az MKB Bank üzleti filozófiája egyaránt a minőségre és a
megbízhatóságra épül. „Ezek azok az értékek, amelyek egy hosszú távú pénzügyi kapcsolathoz és a nagy célok megvalósításához kellenek" – mondja Sőrés Imre, a családi tulajdonú vállalkozás ügyvezetője, aki szerint elégedettségük alapja a bank proaktivitása és rugalmassága. Kapcsolatuk az MKB Bankkal több mint öt éve tart, a sikeres együttműködésének kulcsa a bizalom és az elkötelezettség mellett az, hogy közösek az érdekek és a célok. „Minden helyzetben a cég igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat keresik, és ezek alkalmazására törekszenek a számlavezetésben, illetve a finanszírozásban."

Böszörményi Baromfifeldolgozó

A sikeres együttműködés kulcsa a bizalom és az elkötelezettség mellett az, hogy közösek az érdekek és a célok – fotó: MKB Bank

Szakértelem, nem csak a pénzügyekben

Folyamatos fejlődése során a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft. évről évre bővült. A tulajdonosok 2016-ban technológiai váltás mellett döntöttek, ekkor kezdődött a kapcsolat az MKB Bankkal, amely nagy összegű hitelt biztosított pályázati finanszírozáshoz a hiányzó forrás biztosításával. A bank szintén jelentős összegű forgóeszköz-finanszírozási hitelt is nyújtott a vállalkozásnak.

„A bizalom és az elkötelezettség volt a sikeres együttműködés kulcsa" – mondja Sőrés Imre. A bank akkor is segítette volna fejlesztések megvalósítását, ha a cég nem nyer. A pénzintézet egyik leányvállalata szakértőként már a tervezés során részt vett a munkában, a pályázatírást az MKB Consulting segítette. A bank ezután is szorosan együttműködött az ügyféllel, igyekezve rugalmas, a cég igényeihez igazodó megoldásokat nyújtani a beruházáshoz szükséges tőke és források finanszírozásához.

Böszörményi Baromfifeldolgozó

Lecserélték a teljes vágósort, új épület, daraboló, fejlett üzem jött létre, a korábbi 3500-ról hétezerre nőtt az óránkénti vágási darabszám – fotó: MKB Bank

Komplex kihívások sikeres megoldása

A fejlesztésig a darabolás például kézi munkával, hagyományos módszerrel történt. A beruházás révén azonban jelentős változások mentek végbe a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft.-nél: lecserélték a teljes vágósort, új épület, daraboló, fejlett üzem jött létre, a korábbi 3500-ról hétezerre nőtt az óránkénti vágási darabszám, 15 milliárdra az éves kapacitás. A feldolgozó erőssége, hogy az üzemben lehetőség van csirkén kívül pulyka és tyúk vágására is, a vágósor 15 perc alatt átállítható. Kézi darabolásra ma már csak a pulyka és a nagytestű tyúk esetében van szükség.

A fejlesztések nemcsak a vállalkozás növekedését segítették, egy részükhöz munkahelyteremtés is járult. A cég eredményei tovább javultak, erősödtek piaci pozíciói.  Értékesítési tevékenysége kiterjed a környező települések mellett országos szintre is, és exportra is szállít. Munkáltatóként is jelentős. Egy dolog azonban nem változott: a tulajdonosok ma is részt vesznek a kétkezi munkában.

Kihívásokból lehetőségek

A Böszörményi Baromfifeldolgozó és az MKB Bank üzleti filozófiája egyaránt a minőségre és a megbízhatóságra épül. ""Ha ezek közösek, megvan a bizalom alapja, amely egy hosszú távú pénzügyi kapcsolathoz és a további célok megvalósításához kell" – mondja Sőrés Imre.  „Az MKB Bank és a Takarékbank piacvezető az agrár- és élelmiszeripar finanszírozásában. Termékpályákban gondolkodunk, ahogy a 21. századi élelmiszer-gazdaságnak, úgy a szakértő finanszírozásnak is ez az alapja. Ez a szemlélet a baromfi termékpályákat alapjaiban határozza meg, ezáltal könnyű volt a partneri viszony kialakítása a Böszörményi Baromfifeldolgozóval" – fogalmaz Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agrár-és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

MKB Bank