A 9. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény fővédnöke ezúttal is Nagy István agrárminiszter.

Az agrárium digitalizációja versenyképességi tényezővé vált, ezzel összhangban állt össze 2019-ben Magyarország Digitális Agrárstratégiája és a 2022-ben elfogadott Digitális Élelmiszeripari Stratégia.

A stratégiák mellett fontos kiemelni a pályázati forrásokat, a Vidékfejlesztési Program és a KAP Stratégiai Terv keretében, amelyek jelentős forrást biztosítanak ahhoz, hogy megfelelő támogatást kapjanak a termelők a digitális átálláshoz, legyen szó gépvásárlásról vagy a precíziós gazdálkodáshoz szükséges szolgáltatások igénybe vételéről.

A stratégiák által mutatott innovációs iránynak és a pályázati forrásoknak is köszönhetjük azt, hogy mára a PREGA a gyakorlati precíziós gazdálkodás szakmai fórumává vált, egyre több olyan gazdálkodó látogat el a rendezvényre, akik már napi szinten élnek az adatalapú gazdálkodás nyújtotta előnyökkel, a gyakorlatban alkalmaznak helyspecifikus szántóföldi technológiákat, precíziós istállótechnológiát, robotizált megoldásokat.

Emellett számos kérdés merül fel továbbra is, a digitalizációs átmenet buktatói rengeteg feladatot adnak a szakembereknek, az agráriumot meghatározó vállalatoknak, a döntéshozóknak és természetesen a gazdálkodóknak.

A PREGA az a hely, ahol ezeket a kérdéseket a legmegfelelőbb szakértőknek lehet feltenni.

PREGA előzetes

PREGA 2024 – Magyarország agrárdigitalizációs fóruma

A PREGA időpontja: 2024. február 6-7-8.

A PREGA helyszíne: Budapest, Aquaworld Resort ****, Konferencia Központ

0. nap – február 6.: Agrárstratégiai és workshop nap

  • Megnyitó
  • Szekciók: Mezőgazdaságunk jövője az adatok korában / Mit ad az informatika az agráriumnak?
  • Workshopok: Gazdaságom digitalizációs terve / Innovációra fel!

1. nap – február 7.: Szakmai nap I.

  • Szekciók: Szántóföldi növénytermesztés I-III. / Precíziós állattartás és -tenyésztés szekció / AM: Agrárpályázatok 2024 tájékoztató (egyeztetés alatt)
  • PREGA Est: jótékonysági tombola + stand-up comedy, vacsora, networking

2. nap – február 8.: Szakmai nap II.

  • Szekciók: Szántóföldi növénytermesztés IV–V.  / Digitális élelmiszeripar / Precíziós gyümölcstermesztés / Vertikális farmok

Biztosítsa be helyét a PREGA-n most!

Kedvezményes jegy információ

A 2023-as PREGA előadásai ITT újranézhetőek.