A hatékony és helyben történő műtrágyagyártás fontosságát már 1931-ben felismerték és a Nitrogénművek azóta is folyamatosan rendelkezésére áll a régió termelőinek. A 2004-ben kezdődő beruházássorozat eredményeként a gyár teljesen megújult.

Nitrogénművek műtrágyagyártás

Miben mérhetőek értékeik?

Magyarországon a Pétisó ára a nyugat-európai árszint alatt tartható a hazai magasabb földgázárak ellenére, ezzel versenyelőnyhöz juttatva a magyar termelőket.

műtrágyaár

A Nitrogénművek szerint látványos növekedésükhöz hozzájárult az integrátori szerződésektől eltérő, új, a vevői függetlenséget szem előtt tartó üzleti ajánlatok bevezetése. A közvetlen értékesítést – elsőként a szektorban – 2009-ben vezették be, amelynek eredményeként ügyfeleik száma folyamatosan növekszik.

Vevőszám ábra

Beruházásaiknak köszönhetően Magyarország Európa élvonalába került a Pétisó-felhasználás arányában, a sokkal kedvezőtlenebb környezeti lábnyommal rendelkező Karbamid és Ammónium-nitrát termékekkel szemben. Az európai Pétisó-kapacitás 10%-a Magyarországon működik.

Genezis Pétisó műtrágya felhasználása 2020-ban

Termékeikkel az exportpiacokon is magas elismerést szereztek. Az elmúlt években termelésük 45%-a exportra került értékesítésre, amelynek 60%-a közép-európai országokba jutott el.

Export, ebből Közép-Európába

A Nitrogénművek Zrt. hisz a piac működésében, így nemcsak műtrágyában növelte a határokon átívelő kereskedelmet, de vetőmag-, növényvédőszer- és terménykereskedelemben is jelentős likviditást hozott a piacra, tovább növelve az inputanyag-kereskedők számát.

Piacnyitás ábra

Folyamatos termelésükkel és szállításaikkal biztosítják a hazai mezőgazdaság függetlenségét, hogy ne legyen kitéve az import folyamatos bizonytalanságának és időszakos extrém árazásának. Az ellátásbiztonság a múltban és a jövőben is stratégiájuk szerves része. A cég szerint beruházásaik folytatása ennek megőrzése érdekében feltétlenül szükséges.

Biztonság

Genezis műtrágyaRészletes információ: https://a-mezogazdasag-szolgalataban.genezispartner.hu/

Nitrogénművek Zrt.