A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.

üzemanyag

A kormány jövő heti ülésén újra meg fogja vizsgálni az üzemanyagárak helyzetét – fotó: freepik.com

Felidézte: a kormány célja, hogy a régiós átlag szintjére csökkentse a benzin és a gázolaj árát. Ezért a múlt héten felhívta az üzemanyag-forgalmazókat, hogy önkéntesen csökkentsék az áraikat.

"A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat. Tegnap a Mol 10 forintos napközbeni árcsökkentést hajtott végre a benzin és a gázolaj esetén is. Ez egy újabb, jó irányba tett lépés, amellyel közelebb kerültünk a régiós árakhoz" – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.


"Az áprilisi csúcsértékhez képest a benzin ára 16 forinttal, február közepén látott csúcsértékhez képest a gázolaj árát pedig 41 forinttal csökkentettük" – hangsúlyozta a videóban Nagy Márton.

Hozzátette: ugyanakkor még további lépések szükségesek, mert a háborús árakat le kell törni.

"Ahogy ígértük, a kormány jövő heti ülésén újra meg fogja vizsgálni az üzemanyagárak helyzetét, miszerint a kereskedők teljesítették-e az elvárásokat. Emellett a kormány megfontolja az üzemanyag-forgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag-átlagára legyen a referenciaérték" – mondta a nemzetgazdasági miniszter.