Május 15-e az egységes agrártámogatások benyújtásának határideje. Senki ne fusson ki az időből, mert utána már csak napról-napra növekvő szankcióval lehet igényelni a területalapút.

Milyen tevékenységekbe kezdhetünk a jövőben, amelyek gazdálkodásunk mellé illeszthetők és talán még pályázhatunk is a fejlesztésekre?

Jó lehetőségként ajánljuk a falusi turizmus adta lehetőségek kiaknázását!

Itt a lehetőség a falusi turizmusra, illetve szálláshelyek kialakítására is a VP "Nagy Diverz" néven emlegetett pályázat segítségével!

A VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása kiírása a napokban módosult.

Több apróság mellett a főbb változás az, hogy a beadás első napja május 12-re tolódott, így mostantól már be is nyújthatóak a kérelmek.

Hazánkból még hiányoznak azok a kezdeményezések, amelyek közelebb hozzák a társadalom szélesebb rétegeihez a gazdálkodást és a falusi kikapcsolódást. De ami késik, az nem múlik!

Tájékozódjunk időben az utolsó pályázati lehetőségekről! – fotó: Shutterstock

2017. június 1-től lehet pályázni az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” elnevezésű VP5-8.6.1-17 azonosító jelű felhívásra.

Saját gazdálkodásunk tanulságait – valamint a 2020 utáni időszak támogatások terén bekövetkező változások baljós előjeleit figyelembe véve mára nem kérdés, hogy mi a feladatunk:

Fejleszteni kell!

Nincs idő várni - hívta fel a figyelmet a mezőgazdasági ártrendeket elemezve a K&H.

Sürgető hatékonyságnövelő beruházásokba fogni, amelyeknek három fő iránya a technológiafejlesztés, a humánerő tudásszintjének növelése és a mérethatékonyság.sürgető a hatékonyságnövelés

 

– Ha már a fejlesztéseknél tartunk, akkor érdemes precíziós technológiákra koncentrálni.

Többek között ezekről szólt az Agrárakadémia című konferenciasorozat második állomása.agrárakadémia

Végezetül – hogy a kikapcsolódásról is gondoskodjunk – rövid összefoglaló következik az Alföldi Állattenyésztési napok eseményeiről.

Nagyon sokszor mondtuk már, hogy az égiek kegyeikbe fogadták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítást, de ezt idén hangsúlyozottan kiemelhetjük.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok új területe csak gépkiállítóknak 600 m új aszfaltos úttal – fotó: Agroinform.hu