A PREGA Start – Precíziós Gazdálkodási Konferencia új és egyedülálló kezdeményezésként indult el idén tavasszal azzal a céllal, hogy a kis- és közepes gazdálkodóknak nyújtson elméleti és gyakorlati segítséget gazdaságuk hatékonyabb működéséhez.

A második PREGA Start Konferenciát 2018. szeptember 20.-án rendezzük meg a II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow – Mezőhegyes keretében. A konferencia célja ezúttal is az, hogy bemutassa a precíziós gazdálkodás legújabb irányait, nemzetközi trendjeit és hogy segítséget nyújtson a gazdálkodóknak elindulni a helyspecifikus mezőgazdaság útján, ismertetve a digitalizáció által nyújtott lehetőségeket és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat. Emellett a PREGA 2018 Könyv bemutatójára is sor kerül a konferencián.

Időpont: 2018.09.20., 14.30 – 16.30
Helyszín: II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárGépShow, Mezőhegyes, Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Kiállítási Centrum, Konferenciasátor

Prega Start

A II. PREGA Start Konferencián – amely a 2019. februári PREGA Konferencia előrendezvénye – az alábbi kérdésekre adjuk meg a választ:

• Hogyan induljunk el a precíziós gazdálkodással?

• Milyen támogatási lehetőségek, kormányzati intézkedések kapcsolódhatnak a jövőben a digitalizálódó mezőgazdasághoz?

• Mik az idei évi hazai tapasztalatok, eredmények a precíziós gazdálkodóknál?

Tervezett program:

• 14.30 – 14.35 Megnyitó – Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

• 14.35 – 14.40 Köszöntő – Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár

• 14.40 – 14.50 A PREGA Könyv bemutatása az agrárkutatás és innováció jegyében – Dr. Gyuricza Csaba, főigazgató, NAIK

• 14.50 – 15.00 Hogyan induljunk el a precíziós gazdálkodással? – Dr. Milics Gábor, elnök, Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület

• 15.00 – 15.10 A vidék digitalizációja a legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltató vállalat szemszögéből – Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, T-Systems Zrt.

• 15.10 – 15.20 IoT szenzoros megoldások a szarvasmarha tartásban – Tarr Zoltán, IoT projekt manager, Invitech Solutions

• 15.20 – 16.30 Precíziós Gazda Kerekasztal – Az idei év termelési tapasztalatai
Résztvevők: Farkas László (Farkas Kft.), Borsiczky István (Tomelilla Kft.), Isaszegi Norbert (Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.), Lágler Richárd (családi gazdálkodó, precíziós mezőgazdasági szakmérnök)

A PREGA 2018 Konferencia összefoglaló kiadványa, a PREGA Könyv a rendezvény ideje alatt a helyszínen, illetve az Agroinform Standon kedvezményes áron megvásárolható.

A rendezvény ingyenes, regisztrálni itt lehet.

Mentsd el a naptáradba Magyarország precíziós konferenciáját!
PREGA 2019 – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás
Időpont: 2019. február 20.
PREGA SCIENCE – Precíziós Gazdálkodási Tudományos Konferencia
Időpont: 2019. február 19.