Az idén tavasszal Tarnaleleszen átadott 3600 nm-es pulykatelep után 2022. augusztus 30-án átadásra kerülő második ütemben a nádudvari sőreháti telepen 6200 nm-es nevelőt állítanak termelésbe. A beruházások összértéke mintegy 3 milliárd forint, a hozzá igénybe vett támogatás összege 1,3 milliárd forint.

A cég meghatározó az élelmiszerláncok beszállítójaként is

Az OTP Csoport részeként működő NAGISZ Csoport az állattenyésztés területén a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplője.

Előállított termékei elsősorban vágósertés, húshibrid naposcsibe, pulyka, tenyésztojás és napos pipe (növendék pulyka).

A cég meghatározó a térség takarmányellátásában, emellett jelen van az élelmiszerláncok beszállítójaként mind a tej-, hús-, és mirelittermékek piacán is. Jelentős építőipari- és építő elem gyártó kapacitással is rendelkezik.

pulyka

A nádudvari sőreháti telepen 6200 nm-es nevelőt állítanak termelésbe – fotó: pixabay.com

A foglalkoztatotti létszám meghaladja az 1400 főt

A cégcsoport jogelődje a Nádudvari Vörös Csillag Tsz 1970-ben kezdett el foglalkozni a pulyka szülőpár tartással.

Napjainkra a Nagisz évi tenyésztojás előállítása meghaladja a 12 millió darabot, amelyből több mint 1,5 milliót tenyészpipeként értékesítenek. Ezzel a mennyiséggel a cégcsoport a világ hetedik legnagyobb pulyka törzsanyag előállítója, ezeket a termékeket elsősorban exportpiacokon értékesíti.

A kiemelt minőségű szakmai munka, a támogatási források és a megszerzett piaci pozíciók biztosítják a megnövekedett tenyészanyag hatékony felhasználását és értékesítését.

A cégcsoport a pulykaágazaton túl a többi tevékenységét is intenzíven fejleszti, a jóváhagyott stratégiában 30 milliárd forintos beruházási csomag megvalósítását tervezik, amelyből 20 milliárd forint értékű fejlesztést már el is indítottak, ezek befejezését 2023-ra irányozták elő.