Az új, júniusi szabályok röviden

A MOL töltőállomásokon június 24-étől módosultak a tankolási szabályok, és az új rendelkezések szerint változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába történő tankolás esetén fizetendő ár, ez esetben ugyanis innentől piaci árat alkalmaznak a kasszáknál. A MOL-töltőállomásokon a jelenleg érvényes szabályok a következők:

"Normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert lehet tankolni - a június 24-ét megelőzően engedélyezett 100 liter helyett."

A limitet a lakossági felhasználók számára elegendő, jellemző átlagos tankolást figyelembe véve állították be. A hatósági árhoz kell még a magyar forgalmi engedély is, és benzinkannába már csak piaci áron lehet tankolni.

A MOL töltőállomásokon június 24-étől módosultak a tankolási szabályok, és az új rendelkezések szerint változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába történő tankolás esetén fizetendő ár.

A MOL töltőállomásokon június 24-étől módosultak a tankolási szabályok, és az új rendelkezések szerint változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába történő tankolás esetén fizetendő ár. Kép: Instagram/Mol/rpty.agro

De mi legyen, ha "megszaladt a pisztoly"?

Az ötven liter feletti tankolásnál érvényes piaci ár már akár egy kis "megcsúszással a pisztolyon" húszezer forintos többlet kiadást jelent pluszköltséget jelent - írta meg a napi.hu. A MOL ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy kártalanítják azokat a vevőiket, akik így jártak, és 50 liter fölé csúszott a kútoszlop számlálója.

"Fontos tudni, hogy a kútoszlop nem áll le mindenütt automatikusan ötven liternél, ami jelentősen megkönnyíti az ilyen óvatlan balesetek bekövetkezését - számolt be róla az rtl.hu."

A televíziós csatorna megkereste az olajcéget, ahol elmondták, hogy "a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vehet." A dolog azóta talán már meg is történt, de azért nem árt erre mindenkinek odafigyelni! A MOL azt is jelezte, hogy akik 24-én pénteken véletlenül mégis piaci áron tankoltak, azokat kártalanítják. Kérdés, hogy a későbbi időpontok óvatlan autósaival is ilyen gálánsan jár-e majd el a vállalat, a válasz remélhetőleg igen.

"Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk" - írta a MOL a napi.hu-nak, június 25-én szombaton.

(Forrás: Napi, MOL)