A TASSZ közleménye szerint ezt a vállalat vezérigazgatója, Andrej Miszjura jelentette be.

„A projekt beruházásait 5,7 milliárd rubelre tervezik, négy évet szánnak a precíziós gazdálkodás tudományos-kutatási és kísérleti-konstrukciós munkáira, a szériagyártás előkészítésének megszervezésére és a kísérleti széria elkészítésére. 2023-ra pedig a szériagyártásra való áttérést tervezzük” – mondta Miszjura a mezőgazdaság elsőbbségi fejlesztésével foglalkozó Tanács ülésén.

A vállalat munkatársai folyamatosan dolgoznak a kombájnok és traktorok vezérlőrendszerein, amelyek lehetővé teszik ezeknek a gépeknek az automatikus működését, beleértve a terméseredmény és a szükséges műtrágyamennyiség kiszámítását.

A vállalat előzetes számításai szerint a precíziós gazdálkodás ilyen rendszereinek bevezetése lehetővé teszi a termés betakarítási időtartamának 6,5 százalékkal történő lerövidítését. A projekthez módszertani támogatást nyújt az Orosz Tudományos Akadémia és az Uráli Agráregyetem.

Ahogy korábban megírtuk, Oroszország az utóbbi években gyors ütemben fejleszt az agrárdigitalizáció területén, így világviszonylatban már a 15. helyet foglalja el a digitális mezőgazdasági technológiát alkalmazó legnagyobb országok sorában.