A CNH Industrial felvásárolja a mezőgazdasági permetezőgépeket gyártó észak-amerikai Specialty Enterprises LLC vállalatot, amelynek gépei könnyű, de nagy munkaterületű szórókeretekkel rendelkeznek. Ezen műszaki megoldások így bevezetésre kerülnek a Case IH teljes permetezőgép-vertikumában.

Felvásárlás és továbbfejlesztés

A CNH Industrial felvásárolta a Specialty Enterprises LLC-t, Észak-Amerika legnagyobb, mezőgazdasági alkalmazásokhoz szakosodott alumíniumszórókeret-gyártóját. A két cég kapcsolata valójában nem új, ugyanis a Specialty Wisconsin állambeli, Wautomában működő gyártóüzeme már 2020 óta a Case IH beszállítója.

A szórókeretek gyártásának közvetlen tulajdonba vétele a Case IH piacstratégiájának legújabb lépése a permetezőgépek termékplatformjához.

A gazdák egymásnak ellentmondó elvárásait kell a szakembereknek megoldani: a minél nagyobb munkaszélesség, a könnyű, de nagyon stabil szerkezetek a precíz munkavégzéshez és a vonuláshoz a reális mérethatáron belül legyenek. Ezért mindkét vállalat gőzerővel a fenti elvárásoknak megfelelően tervez, fejleszt és gyárt, de erőiket egyesítve immáron gyorsabb piaci bevezetéseket is lehetővé tesznek a konkurenciával szemben.

Case IH permetezőgép

Case IH Patriot permetezőgép – fotó: media.cnhindustrial.com

Cél a terméshozam növelése és a gépbeszerzések mielőbbi megtérülése

A legkorszerűbb alumínium szórókeretek akár 50%-kal is könnyebbek, mint az acélkivitelek, ezért kisebb a talajtömörödés, sekélyebbek a keréknyomok, és jobb a súlyelosztás. Továbbá az olyan alkalmazási és konstrukciós kihívásokról sem szabad megfeledkezni, mint az anyagfáradás, ami a nagyfokú lengések és tartós használat során szerkezeti repedéseket, töréseket is okozhat, melynek javítása igen költsége, és jelentős időveszteséggel jár.

Vagyis a legújabb konstrukciókkal nő az üzembiztonság, a gépek rendelkezésre állása. Mind az alapanyagok gyártása és beszerzése, mind a szórókeretek gyártása az USA-ban történik, így az ellátási lánc biztonsága szintén nem elhanyagolható szempont.

Forrás: www.lectura.press/en