A FarmGép Fejlesztő –és Gépgyártó Kft. 1995 óta nagyüzemi permetezőgépek és növényvédő gépek gyártásával foglalkozik. A társaság a hazai piac mellett külföldi sikerekkel is büszkélkedhet, hiszen 50%-ban exportra értékesítik termékeiket.

Az Agroinform riporterei Gyökös Barnát, a társaság munkagép- ágazatának igazgatóját kérdezték a legújabb FarmGép- fejlesztésről.

A Formatervezett Fronttartályok, Kertitox FT 1200 és 1500 néven friss termékként jelentek meg 2012 őszén a FarmGép termékpalettáján.

Nem csupán a cég újdonságaként kell a tartályokra tekinteni, hanem országos újdonságként is, hiszen más ehhez hasonló hazai gyártású termék korábban nem látott még napvilágot.

A gépekről fontos tudni, hogy kettős céllal tervezték őket:

Egy részről a függesztett permetezőgépeknek a kiegészítésére szolgálnak.


Páldaképpen, egy erőgép az 1500 literes függesztett permetezőgéppel szerelve már 3000 litert képes magával vinni az FT 1500- as kiegészítésével.

A Formatervezett Fronttartályok másik célja, hogy a különböző művelő eszközök- például kultivátorok- permetező adaptereként használhatóak.


Ilyen módon egy menetben több munkafolyamat végezhető el, amivel a gazda időt és üzemanyagot takarít meg.


A Kertitox fronttartályok tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a traktorra illesztés után a munkavégzés közben a vezetőfülkéből szabad kilátást biztosítson a kezelő számára.

A kezelőbarát kialakításnak és a tartály lekerekített formájának köszönhetően a sorokat szabadon láthatja a vezető.

 

 

Az FT 1200 és 1500-as gépek előnyei között fontos kiemelni, hogy egyedi igényeknek megfelelően legyártható, így a FarmGép szakemberei személyre szabott ajánlatokkal várják a gazdák érdeklődését.


A Kertitox termékekkel – így az új fronttartályokkal is – hamarosan testközelből is találkozhatnak az érdeklődők az AGROmashEXPO FarmGép standján.


www.farmgep.hu